Pit Bull Terrier American - Informații despre rasă și îngrijire - Parade (2024)

Pit Bull este o rasă de câini de companie și de familie. Crescut inițial pentru a „momi” taurii, rasa a evoluat în câini polivalenți de fermă, iar mai târziu s-a mutat în case pentru a deveni „câini dădace”, deoarece erau foarte blânzi în preajma copiilor.

Chiar dacă aceștia sunt câini din rasă pură, este posibil să îi găsiți în grija adăposturilor sau a asociațiilor de salvare. Nu uitați să adoptați! Nu trebuie să cumpărați dacă doriți să aduceți un câine acasă.

Cuprins:

American pit bull terrier este o rasă de terier de talie medie, originar din Statele Unite, cu o blană scurtă, un corp robust și un zâmbet mare. Deși există un stigmat neîntemeiat față de câinii de tip pitbull pentru că sunt agresivi, American pitbull terierii sunt în general câini loiali care iubesc oamenii. Cu toate acestea, nu se înțeleg întotdeauna cu alți câini și ar putea considera animalele mai mici ca fiind pradă.

Tenacitatea, dârzenia și curajul lor îi fac să fie competitori populari în sporturile de tracțiune cu greutăți, agilitate și obediență. Bineînțeles, îi puteți găsi, de asem*nea, ca tovarăși de viață, copleșindu-și oamenii cu dragoste și afecțiune.

Prezentare generală a rasei

Înălțimeîntre 43 și 50 de centimetri (femela), între 45 și 53 de centimetri (mascul)
Greutateîntre 13.5 și 22.5 kilograme (femela), între 15 și 27 de kilograme (mascul)
Blanascurtă, netedă
Culoarea blăniiNegru, alb, tigrat, cafeniu, crem, albastru, roșu, maro, cafeniu, gri
Durata viețiiîntre 8 și 15 ani
TemperamentLoial, afectuos, curajos
HipoalergicNu
OrigineStatele Unite ale Americii
Pit Bull Terrier American - Informații despre rasă și îngrijire - Parade (2)

ADAPTABILITATE ⭐⭐⭐✰✰

Adaptabilitate la traiul în apartament ⭐⭐⭐✰✰

*Este bine să știi ca mulți câini nu se adaptează excepțional traiului într-un apartament. Cu toate acestea, dacă vei dedica timpul necesar plimbarilor zilnice, în funcție de nivelul de energie al câinelui tău, vei observa că prietenul tău se va adapta cu succes la traiul într-un mic apartament de oraș. Este bine și să știi că un câine mic nu înseamnă un câine perfect pentru apartament – unii câini, deși de dimensiuni mici, au niveluri de energie foarte mari și nu se comportă ideal atunci când sunt lăsați singuri multe ore în fiecare zi. Orice câine are nevoie de minim 2 plimbări zilnice și, chiar și cei care nu debordează de energie, au nevoie să petreacă minim o oră pe zi făcând diverse activități. Nu este suficient niciodată să scoți câinele doar să își facă nevoile, indiferent de rasa lui. Trebuie să aveți activități zilnice împreună – plimbări, jocuri pentru stimularea gândirii și a agilității, socializare cu alți câini, dar și expunere la cât mai multe medii, sunete și situații noi.

Bun pentru cei novice ⭐⭐✰✰✰

Unele rase de câini sunt pur și simplu mai receptive decât altele și le este mai ușor să treacă peste lipsa de consecvență, sau pur și simplu răspund mai bine la educație și dresaj. Alte rase sunt deosebit de sensibile, sau încăpățânate, sau au temperamente care necesită consecvența și fermitatea unui antrenor cu experiență.

Nivelul de sensibilitate ⭐⭐⭐⭐✰

Unii câini se descurcă mai bine în medii foarte zgomotoase, haotice și pot trece cu ușurință mai mare peste momentele în care ai avut o ieșire nepotrivită și i-ai certat mai mult decât necesar. Niciun câine nu ar trebui corectat fizic, niciodată. Cu toate acestea, rasele mai relaxate, cu „obrazul mai gros”, pot trece peste mici scăpări fără să le pună la suflet. Dacă știi că sunt copii zgomotoși în casă, îți plac petrecerile și în general stilul tău de viață ar putea fi caracterizat ca haotic, atunci este bine să alegi un câine care nu este deloc sensibil.

Toleranța față de singurătate ⭐✰✰✰✰

Unele rase sunt mai predispuse anxietății atunci când sunt lăsate singure. În niciun caz nu înseamnă că nu mai poți pleca să faci cumpărăturile pentru că câinele tău se va panica și va distruge casa, însă dacă știi ca programul tău presupune să fii plecat de acasă minim 8 ore în fiecare zi, atunci vei vrea să optezi pentru o rasă mai independentă care se poate adapta orelor de singurătate. Orice rasă vei alege, este bine să știi, totuși, că cele 8-9 ore de singurătate înseamnă să îi acorzi câinelui tău atenția de care are nevoie atunci când ești acasă: plimbați-vă și jucați-vă împreună o oră dimineața înainte de a pleca la serviciu, iar seara acordă-i prietenului tău blănos câteva ore de atenție, pe lângă plimbarea și joaca de seară.

Toleranța față de frig ⭐⭐✰✰✰

Rasele cu păr scurt tind să nu tolereze foarte bine vremea friguroasă, în timp ce alte rase se simt în elementul lor tocmai atunci când temperaturile sunt mai scăzute. Indiferent de rasa pe care o alegi este foarte important să fii atent la feedback-ul din partea câinelui tău. Ca și oamenii, fiecare câine este un individ cu particularități proprii.

Iată aici rasele de câini care iubesc zilele răcoroase și nu au nicio problemă să se rostogolească toată ziua prin zăpadă.

Toleranța față de căldură ⭐⭐⭐

Câinii cu blană lungă și straturi duble de blană sunt mult mai predispuși supraîncălzirii sau chiar insolației canine. La fel sunt și rasele cu botul scurt precum mopșii sau buldogii francezi și englezi.

Niciun caine, indiferent de nivelul de toleranță al rasei din care provine nu ar trebui expus temperaturilor foarte ridicate pentru perioade de timp prelungite. În zilele călduroase orice câine are nevoie de un loc umbrit unde se poate retrage și de apă proaspătă la discreție.

ATITUDINE PRIETENOASĂ ⭐⭐⭐⭐✰

Afectuos cu familia ⭐⭐⭐⭐⭐

Unele rase de câini sunt mai distante și mai independente, în timp ce altele sunt în mod nativ mai sociabile și iubesc toți oamenii. Alți câini pot fi deosebit de prietenoși cu îngrijitorul lor primar, în timp ce ceilalți membri ai familiei ocupă un loc secundar, sau sunt ignorați. Există și câini care iubesc întreaga familie și se bucură de prezența tuturor, mai ales dacă au fost crescuți într-o gospodărie cu mai mulți membri.

Prietenos cu copiii ⭐⭐⭐⭐⭐

Un câine prietenos cu copiii va tolera cu ușurință haosul și gălăgia din jurul său. Unii câini vor aprecia mai bine dimensiunile lor decât alții și vor ști să se raporteze mai bine la copii. Câini precum Boxerii sau Staffordshire Terrier sunt considerați a fi excepționali în preajma copiilor, în ciuda aspectului lor fioros. În același timp câini de dimensiuni mici, precum Chihuahua sau un Pekinez, nu tolerează foarte bine copiii.

Este important să știi că fiecare câine este un individ. Indiferent de trăsăturile generale ale rasei din care provine, câinele tău poate găsi mai ușoară interacțiunea cu copiii, sau poate să nu se bucure prea mult de haosul generat de ei. Este important ca orice câine să fie socializat de mic cu copii și să beneficieze de educație pentru a dobândi bunele maniere necesare în interacțiunea cu copiii.

Prietenos cu alți câini⭐✰✰✰✰

Deschiderea față de oameni și cea față de câini sunt două lucruri complet diferite. Un câine poate fi deosebit de prietenos cu oamenii și să nu aibă aceeași atitudine față de alți căței. Unii câini pot fi agresivi în prezența altor canide, în timp ce alții pot pur și simplu să fie speriați, sau să nu dorească să interacționeze sub nicio formă.

Rasa nu este singurul factor care influențează atitudinea față de alți câini. Socializarea joacă un rol important în modul în care câinele tău se va raporta la alte canide. Este important ca orice câine să petreacă minimum primele 6 săptămâni alături de mama sa și de frații săi, însă este preferabil ca un cățel să nu părăsească cuibul înainte de 8 săptămâni. De asem*nea, un rol important îl joacă interacțiunea și socializarea cu alți câini pe durata primului an de viață. Socializarea cu alți câini presupune întâlniri regulate în medii controlate, în care puiul nu poate fi rănit și nu poate suferi accidente. De asem*nea, este important să socializeze cu o gamă cât mai largă de câini pentru a se putea familiariza cu o multitudine de situații.

Prietenos cu străinii ⭐⭐⭐⭐⭐

Câinii prietenoși cu străinii îți vor întâmpina musafirii cu jucăria lor favorită și cu bucuria unei cozi scăpate de sub control. Alți câini, pot să fie indiferenți, timizi, sau chiar agresivi cu oamenii pe care nu îi cunosc. Cu toate acestea, indiferent de rasa din care provine un caine, socializarea joacă un rol esențial în atitudinea lor față de alți oameni. Un câine care a interacționat cu multe persoane în medii diferite (în confortul propriului cămin, pe stradă, la birou, sau la restaurant) este foarte probabil să accepte cu mai mare ușurință străinii. De asem*nea, oricât de prietenos este câinele tău, este bine să iți amintești că este important ca în spațiile publice acesta să fie ținut în lesă.

SĂNĂTATE ȘI ÎNGRIJIRE ⭐⭐✰✰

Năpârlire ⭐⭐⭐⭐

Atunci când trăiești alături de un câine trebuie să îți asumi că vei avea păr pe haine, pe canapele și pe podele. Acest lucru este valabil pentru orice tip de câine – nu există un câine care nu lasă deloc păr. Cu toate acestea, este probabil ca cei cu blana scurtă sa lase mai puțin păr. Totodată, un câine periat conform nevoilor sale, va lăsa mult mai puțin păr decât un câine care nu este îngrijit corespunzător.

Potențialul de a lăsa bale ⭐✰✰✰✰

Un câine cu potențial crescut de a lăsa bale este foarte probabil să te murdărească atunci când se joacă cu tine și este foarte probabil să murdărească podelele sau perdelele din casă. Este important să îți asumi dinainte aceste lucruri, pentru a nu fi frustrat pe câinele tău din cauza unei trăsături biologice care nu poate fi schimbată.

Ușor de îngrijit ⭐⭐⭐⭐

Unii câini necesită doar o periere scurtă o dată sau de două ori pe săptămână, în timp ce alții au nevoie de băi regulate și de periere zilnică. Este bine să ții minte, totuși, că niciun câine nu trebuie spălat prea des – fiecare câine are un miros propriu care nu este cel al trandafirilor proaspăt înfloriți. Cu toate acestea, băile mai frecvente de o lună pot creea probleme ale pielii și pot degrada blana câinelui tău. Este în regulă să îi speli lăbuțele când vă întoarceți de la joacă, însă băile complete cu șampon nu sunt recomandate foarte frecvent.

Starea de sănătate ⭐⭐⭐⭐

Unele rase de câini sunt mai predispuse la probleme de sănătate congenitale, față de altele. Este important să te informezi înainte de a lua un câine cu privire la bolile la care este predispus în baza rasei din care face parte. Precum oamenii, îndiferent de rasa din care face parte câinele tău, poate să fie sănătos tun toată viața, sau poate să se confrunte cu diverse probleme. Orice tip de câine ai alege și oricare este predispoziția lui genetică spre boală este recomandat să ai întotdeauna un fond pentru eventualitatea în care câinele are nevoie de îngrijire medicală. Un câine poate fi scump, mai ales dacă necesită vizite frecvente la veterinar și este bine sa te pregătești din vreme pentru orice posibilitate.

Potențialul de obezitate ⭐⭐⭐✰✰

Unele rase de câini își păstrează tonusul din primii ani de viață aproape pe tot parcursul vieții. Alte rase de câini sunt predispuse la obezitate. Dacă câinele tău provine dintr-o rasă care are un potențial crescut de a lua kilograme în plus, este bine să ții dieta sub control. Câinele tău probabil va fi gurmand și se va compota întotdeauna ca și când nu ar fi mâncat nimic și este mort de foame, însă este foarte important să ai grijă de greutatea câinelui. Ca și în cazul oamenilor, kilogramele în plus înseamnă un risc mai mare de boli cardiovasculare sau ale articulațiilor.

Mărime ⭐⭐⭐✰✰

Câinii vin într-o mulțime de dimensiuni – de la cei care pot fi purtați în geantă și până la cei care te depășesc în greutate. Este important să alegi un câine și în funcție de spațiul pe care i-l poți oferi. Un Yorkshire Terrier se poate adapta într-un spațiu mic cu mult mai mare ușurință decât o va face vreodată un Dog German. În plus, pentru un caine de dimensiuni mari vei avea nevoie și de o canapea mult mai mare.

UȘURINȚA DRESAJULUI ⭐⭐⭐⭐✰

Ușor de dresat ⭐⭐⭐⭐✰

Câinii care răspund bine la dresaj sunt aceia care fac o conexiune foarte rapidă dintre comanda verbală și acțiunea care trebuie îndeplinită. Adesea, viteza cu care își însușesc anumite comportamente are de-a face cu dorința lor de a mulțumi, dar și cu bucuria de a primi ceva delicios atunci când execută corect o comanda.

Alți câini, care pot să nu fie atât de dornici să te mulțumească pot avea nevoie de mai multă motivație pentru a urma comenzile. Fiecare câine este unic și este important să descoperi ce bun are cea mai mare valoare pentru el (pentru unii mâncarea poate să nu fie cea mai valoroasă resursă și să răspundă mai bine când i se oferă jucăria favorită).

Inteligență ⭐⭐⭐⭐✰

Rasele de câini create pentru a îndeplini o muncă au nevoie de stimulare mentală continuă și au nevoie de un job. Dacă nu vor fi suficient de stimulați mental, își vor găsi singuri de lucru și adesea nu va fi nimic constructiv. Dacă ai un câine de vânătoare, de aport, de stână sau de pază, vor avea nevoie de stimulare mentală în concordanță cu specificul rasei.

Este bine să ținem minte că „munca” pe care i-o oferim câinelui nostru nu trebuie neapărat să fie una reală. Nu înseamnă că un câine de vânătoare trebuie obligatoriu să meargă la vânătoare pentru a fi fericit. Îl vei putea stimula mental prin jocuri de căutare, printr-un joc de aport, cu plimbări lungi și viguroase în natură, sau cu câteva sesiuni de înot și aport.

Potențialul de a roade ⭐⭐⭐⭐⭐

Akita este un câine mare, îndrăzneț, cu un aspect puternic: un cap mare în contrast cu ochii mici, triunghiulari, și o poziție încrezătoare și robustă. Simpla prezență a unui Akita puternic servește drept factor de descurajare pentru majoritatea celor care ar putea provoca probleme.

Această rasă este renumită pentru loialitatea de nezdruncinat față de stăpânii lor și poate fi surprinzător de dulce și afectuoasă cu membrii familiei. Imaginați-vă un protector iubitor care vă va urma din cameră în cameră, a cărui întreagă misiune în viață pare să fie pur și simplu să vă servească.

Potențialul de a urmări prada ⭐⭐⭐✰✰

Rasele de vânătoare sunt cele care au cel mai ridicat potențial de a urmări prada. Acesta este un atuu atunci când câinele are oportunitatea de a îndeplini muncile pentru care a fost crescut. Cu toate acestea, într-un cadru de oraș, instinctul de vânătoare se transformă într-un pericol. Câinele tău poate fi mai interesat de un porumbel, sau o hărtie suflată de vânt decât de comanda pe care i-o dai tu.

Pentru câinii cu un puternic instinct de vânătoare este foarte important să ai grijă să poarte lesa în permanență, până în momentul în care răspunsul său la comenzile tale este impecabil, indiferent de circ*mstanțe, sau de factorii externi. Acest lucru este important și în cazul în care câinele te însoțește la vânătoare. Comenzile trebuie întotdeauna executate ca urmare a unei comenzi – nu vrem să speriem prada, și nici nu vrem ca câinele să urmărească prada atunci când nu este cazul, punându-se în pericol, sau în bătaia puștii.

Orice câine cu un potențial ridicat de a urmări prada trebuie să cunoască un set de comenzi de bază și să se întoarcă prompt atunci când este chemat. În plus, este bine să ai în vedere că acești câini nu vor privi cu ochi buni alte animale mai mici, precum hamsterii, papagalii sau iepurii. Câinii se pot acomoda cu traiul alături de pisici, în măsura în care au crescut alături de acestea de mici, însă pentru un câine cu instinct de vânătoare foarte bine dezvoltat, nu este recomandat traiul alături de animale mai mici târziu în viață.

Tendința de a lătra sau urla ⭐⭐⭐✰✰

Unii câini sunt pur și simplu mai vocali decât alții. Câini cu personalități amuzante precum Husky sau Vizsla, vor avea tendința să aibă multe opinii pe care și le vor exprima liber sub formă de mormăieli și vocalize care mai de care mai ciudate. Copoii vor avea tendința să urle adesea – fie atunci când trece mașina de poliție sau ambulanța pe stradă, sau pur si simplu, fără niciun motiv aparent. Câinii de pază te vor atenționa de fiecare dată când o persoană suspicioasă trece prin fața curții tale, sau intră în bloc.

Este bine să ai în vedere potențialul fiecărui câine de a fi vocal, mai ales atunci când trăiești într-o comunitate. Totodată, este important să știi că lătratul excesiv poate fi educat și cu suficient de mult antrenament, orice câine poate învăța să latre doar atunci când este cazul.

Tendința de a rătăci ⭐⭐⭐⭐✰

Unii câini sunt mai independenți decât alții și vor să exploreze fără a ține prea mult cont de prezența ta, sau de pericolele care îl înconjoară. Tendința de a explora excesiv este direct proporțională cu potențialul de a urmări prada, dar și cu curiozitatea și independența unui câine.

Indiferent de acest potențial, câinele ar trebui să poarte întotdeauna lesa până în momentul în care răspunde comenzii de recall instantaneu și fără nicio ezitare. Este foarte important, înainte de a lăsa câinele să zburde liber, să ai certitudinea că indiferent de stimulii care îl înconjoară, în momentul în care primește o comandă, o va efectua cu promptitudine.

EXERCIȚIU ⭐⭐⭐⭐⭐

Nivelul de energie ⭐⭐⭐⭐✰

Unii câini adoră să se relaxeze pe canapea, sau să tragă un pui de somn, în timp ce alții nu îsi pot găsi locul și au nevoie permanentă de stimulare mentală sau fizică. Este bine să ții minte că energia unui câine nu înseamnă doar stamina fizică, ci și nevoia de a fi stimulat mental cu provocări noi.

Energia unui câine poate fi consumată prin puzzle-uri, exerciții de obediență, sau jocuri de găsire a unui obiect pierdut, la fel de mult cum poate fi consumată printr-o alergare, o întâlnire cu prietenii săi patrupezi, sau un joc intens de aport.

Atunci când alegi un câine, este bine să iei în considerare stilul tău de viață. Dacă esti o persoană activă, care adoră drumețiile și este creativă, atunci un câine cu un nivel ridicat de energie este alegerea potrivită pentru tine. Dacă, totuși, preferi serile liniștite pe canapea și plimbările în cartier sunt maximum de efort fizic pe care ești dispus să îl depui, atunci un câine cu un nivel scăzut de energie este cea mai bună alegere pentru tine.

Intensitatea exercițiului ⭐⭐⭐⭐⭐

Un câine viguros poate să aibă sau nu multă energie, dar tot ceea ce face, face cu vigoare: trage de lesă (până când îl învățați să nu o facă), încearcă să treacă printre obstacole și chiar mănâncă și bea cu înghițituri mari. Acești câini dinamici au nevoie de mult antrenament pentru a învăța bunele maniere și s-ar putea să nu fie cei mai potriviți pentru o casă cu copii mici sau pentru cineva în vârstă sau fragil. Pe de altă parte, un câine cu un nivel mai scăzut de vigoare are o abordare mai moderată asupra vieții.

Nevoia de exerciții fizice ⭐⭐⭐⭐✰

Unele rase se descurcă bine cu o plimbare lentă seara, în jurul blocului. Altele au nevoie de exerciții fizice zilnice și viguroase, în special cele care au fost crescute inițial pentru munci solicitante din punct de vedere fizic, cum ar fi păstoritul sau vânătoarea.

Fără suficientă mișcare, aceste rase se pot îngrășa și își pot consuma energia acumulată în moduri care nu vă plac, cum ar fi lătratul, rosul și săpatul. Rasele care au nevoie de multă mișcare sunt ideale pentru oamenii activi, care petrec mult timp în aer liber, sau pentru cei interesați să își antreneze câinele pentru a concura într-un sport canin de mare energie, cum ar fi agilitatea.

Mai multe despre Pitt Bull

Pit Bull Terrier American - Informații despre rasă și îngrijire - Parade (3)
Pit Bull Terrier American - Informații despre rasă și îngrijire - Parade (4)
Pit Bull Terrier American - Informații despre rasă și îngrijire - Parade (5)

American Pit Bull Terrier este una dintre așa-numitele rase bully, adesea etichetate drept pitbull. De fapt, „pitbull” nu este o rasă, ci un termen folosit pentru a descrie American Pit Bull Terrier, Bull Terrier, American Staffordshire Terrier și Staffordshire Bull Terrier.

Unii oameni spun că American Pit Bull Terrier este același lucru cu American Staffordshire Terrier. Alții, la fel de vehement, spun că sunt rase complet diferite.

Dar toți experții pot fi de acord că această confuzie a început odată cu decizia AKC, la începutul anilor 1930, de a-i da un nou nume, American Staffordshire Terrier, pentru a-l separa de trecutul său de lupte canine. American Pit Bull Terrier nu a fost recunoscut de AKC, în timp ce American Staffordshire Terrier, care este puțin mai mic, a fost recunoscut.

Rasele bully sunt adesea greșit înțelese. Calitățile care fac din acești câini sportivi tenace în jocurile de obediență și agilitate atrag, de asem*nea, persoane extrem de lipsite de scrupule care caută concurenți puternici pentru ringurile lor de lupte între câini. Rezultatul regretabil este că rasele de bully, în special APBT, au căpătat reputația de a fi periculoase.

Nimic nu ar putea fi mai departe de adevăr. Dar dezinformarea galopantă și teama cauzată de acțiunile unei minorități de câini ținuți de persoane neglijente și cu comportament criminal au condus la adoptarea unei legislații împotriva acestei rase în mai multe orașe și țări din întreaga lume.

În calitate de proprietar al unui American Pit Bull Terrier trebuie să fiți conștient de faptul că s-ar putea să fiți întâmpinat cu furie și ostilitate de către persoane care sunt dezinformate despre minunatul dumneavoastră câine. Aceasta nu este o rasă pentru toată lumea, mai ales pentru cei care nu sunt dispuși să investească timp în dresaj și socializare și nu pot sau nu vor să ofere o îndrumare fermă și consecventă.

Atunci când este crescut cu dresajul și socializarea corespunzătoare, American Pit Bull Terrier este un companion excelent pentru copii. Este afectuos și blând cu oamenii și adesea este un câine de pază prost din cauza nerăbdării sale de a saluta persoana de la ușă, dând din coadă. American Pit Bull Terrier sunt devotați și loiali familiei lor și, dacă este necesar, o vor apăra până la moarte.

Acești câini sunt extrem de inteligenți și învață cu ușurință comenzile și trucurile. Au o poftă de viață nemăsurată și le place să fie implicați în tot ceea ce se întâmplă în jurul lor. Își păstrează un comportament de cățeluș până la vârsta adultă, iar această vitalitate îi face să fie o bucurie în casă. Odată ce ați întâlnit și ați ajuns să cunoașteți această rasă, vă veți întreba cum ați putut trăi fără unul.

Elemente centrale ale rasei

  • American Pit Bull Terrier nu este o alegere bună pentru persoanele care nu le pot oferi suficientă atenție.
  • Ei trebuie să fie dresați și socializați de mici pentru a depăși tendințele rasei de a fi încăpățânat și autoritar, ceea ce, combinat cu forța sa, îl poate face greu de stăpânit dacă nu a învățat că tu ești liderul.
  • American Pit Bull Terrier-ul dumneavoastră trebuie ținut în lesă în public pentru a preveni agresivitatea față de alți câini. Nu este o idee bună să lăsați acești câini să alerge liberi în parcurile pentru câini. Deși s-ar putea să nu înceapă o bătaie, nu se vor da niciodată înapoi de la una și se luptă până la capăt. Pit Bull-ii care nu sunt socializați corespunzător când sunt pui pot deveni agresivi față de alți câini.
  • Legislația cu privire la rasele de câini considerate periculoase include aproape întotdeauna această rasă. Fiți la curent cu regulile din zona dumneavoastră, precum și din regiunile învecinate, dacă călătoriți cu câinele dumneavoastră.
  • American Pit Bull Terrierii au o mare dorință de a roade, iar maxilarul puternic se ocupă rapid de jucăriile ieftine sau fragile. Oferiți-i doar jucării rezistente și durabile, care nu pot fi mestecate și înghițite.
  • American Pit Bull Terrier se potrivește cel mai bine stăpânilor care pot oferi un dresaj ferm, corect și o disciplină blândă și consecventă.

Istoricul rasei

Pitt bull terrierul american modern își are originile în Anglia, la începutul secolului al XIX-lea. Crescătorii au încrucișat buldogi și terieri pentru a crea câini sprinteni, curajoși și atletici, dar care erau blânzi cu familia lor. Aceștia au devenit câini de muncă multifuncționali, care puteau conduce animale, mergeau la vânătoare, protejau proprietăți și se angajau în alte sarcini. În plus, erau prieteni de încredere ai familiei. De asem*nea, din păcate, au fost folosiți pentru sporturi inumane, cum ar fi atragerea taurilor și luptele de câini, motiv pentru care sunt încă catalogați în mod nedrept ca fiind agresivi și chiar interziși în unele zone.

Rasa a ajuns în Statele Unite la jumătatea anilor 1800, unde a fost rafinată în continuare. Iar în 1898, United Kennel Club s-a format cu American pit bull terrier ca primă rasă din registrul său – propriul câine al fondatorului asociației.

De-a lungul anilor 1900 și până în zilele noastre, American pit bull terrier a îndeplinit multe roluri în societate. Pe lângă faptul că sunt câini de companie, ei pot fi, de asem*nea, câini de serviciu și de terapie, câini de poliție și militari, câini de căutare și salvare și multe altele. American Kennel Club nu a recunoscut încă această rasă.

Personalitate

Acești câini iubesc oamenii și habar nu au că mărimea lor este un impediment în calea lor de a fi ținuți în brațe. Încrezători și foarte conștienți de ceea ce îi înconjoară, sunt câini de pază, în sensul că vă pot avertiza de prezența străinilor, dar asta se datorează în primul rând faptului că sunt dornici să întâmpine oaspeții „lor”.

Deși dragostea lor pentru oameni îi face să eșueze ca și câini de pază, curajul lor este de neegalat și își vor apăra familia cu prețul vieții.

Ca orice câine, American Pit Bull Terrier are nevoie de socializare timpurie – expunerea la mulți oameni, imagini, sunete și experiențe diferite – atunci când sunt tineri. Socializarea ajută la asigurarea faptului că puiul dumneavoastră crește și devine un câine complet.

Îngrijirea unui American Pit Bull Terrier

American Pit Bull Terrier are nevoie de suficientă activitate fizică în fiecare zi pentru a preveni apariția unor comportamente problematice. Dresajul și socializarea corespunzătoare sunt, de asem*nea, o necesitate pentru a face din câinele dvs. un bun ambasador al rasei, deoarece rasa este adesea considerată în mod greșit ca având maniere proaste și fiind indisciplinată. Din fericire, îngrijirea este o sarcină destul de ușoară pentru această rasă.

Exerciții fizice

Pentru că este o rasă atletică, exercițiile fizice sunt foarte importante. Asigurați-i cel puțin o oră pe zi de activitate fizică, cum ar fi plimbări rapide, jogging, drumeții și aport. Sporturile pentru câini pot fi, de asem*nea, provocări mentale și fizice bune pentru un American pit bull terrier. Fără o modalitate adecvată de eliberare a întregii energii, un pitbull ar putea deveni distructiv, hiperactiv sau ar putea dezvolta alte probleme de comportament. În plus, acestor câini le place adesea să roadă și au maxilare puternice, așa că asigurați-vă că le oferiți jucării de ros durabile.

Îngrijirea blănii

Blana scurtă și netedă a pit bull terrierului american necesită puțin mai mult decât o îngrijire de bază. Periați-l săptămânal pentru a îndepărta blana desprinsă și pentru a distribui uleiurile produse pe piele. Este posibil să observați o accentuare a pierderii părului primăvara și toamna, odată cu schimbările de vreme. O periere suplimentară în fiecare săptămână poate ajuta să țineți pasul cu blana căzută.

Băile vor fi necesare aproximativ o dată pe lună, în funcție de cât de murdar devine câinele tău. De asem*nea, poți să îți cureți câinele între băi cu un prosop umed. Verifică unghiile lunar pentru a vedea dacă au nevoie de o ajustare. Și verificați urechile câinelui cel puțin o dată pe săptămână pentru a vedea dacă există acumulări de ceară, resturi, roșeață sau alte anomalii. De asem*nea, încercați să periați dinții câinelui în fiecare zi.

Dresaj

La fel ca în cazul oricărei rase de câini, dresajul și socializarea corespunzătoare sunt o necesitate pentru un American pit bull terrier. Începe dresajul cât mai devreme posibil cu câinele tău. Există o presiune suplimentară asupra acestei rase pentru a fi bine crescută, pentru a ajuta la eliminarea stereotipurilor negative.

Profesioniștii în domeniul animalelor recomandă adesea ca American pit bull terrier să completeze certificarea Canine Good Citizen pentru a învăța cum să fie calm și bine crescut într-o varietate de situații.

În general, aceasta este o rasă de câini destul de inteligentă și ușor de dresat, care răspunde bine la metodele pozitive de dresaj. Dar poate fi încăpățânat dacă nu ești consecvent in privința comenzilor tale.

De asem*nea, este important să expuneți câinii la o varietate de oameni și situații într-o manieră pozitivă pentru a-l învăța să se simtă confortabil și încrezător. În timp ce unii pitbuli pot învăța să coexiste pașnic cu alte animale de casă, socializarea poate fi dificilă din cauza dorinței puternice de vânătoare a rasei și a istoricului de lupte între câini. Plimbați întotdeauna câinele în lesă și supravegheați-l în preajma altor câini. Este posibil ca acești câini să nu înceapă o bătaie, dar de multe ori nu dau înapoi odată ce sunt provocați.

Probleme comune de sănătate

American Pit Bull Terrier sunt în general câini sănătoși, dar sunt predispuși la unele afecțiuni ereditare, printre care:

  • Displazia de șold
  • Dermatită atopică canină
  • Hipotiroidism

Dietă și nutriție

Trebuie să ai mereu apă proaspătă la dispoziție pentru câinele tău. Și hrăniți-l cu o dietă canină de calitate, echilibrată din punct de vedere nutrițional, de obicei în două mese măsurate pe zi. Discutați cu medicul veterinar tipul de dietă și cantitatea, deoarece aceasta poate varia în funcție de talie, nivel de activitate, vârstă și alți factori.

De asem*nea, fiți atenți la bunătăți și alte alimente suplimentare pentru a ajuta la prevenirea supraalimentării. Mulți dintre pitbull terrierii americani sunt motivați de mâncare și vor cerși și/sau vor face trucuri pentru o recompensă. Pentru a-i menține la o greutate ideală, luați în considerare păstrarea unei părți din mesele lor zilnice pentru bunătăți în loc să adăugați mâncare suplimentară.

Pit Bull Terrier American - Informații despre rasă și îngrijire - Parade (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated:

Views: 5714

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.