Bull Terrier, poze si informatii (2024)

Bull Terrier, poze si informatii (1)

Rezumat:

  • 1 Caracteristicile rasei
  • 2 Statistici despre rasa
  • 3 Poze cu caini Bull Terrier
  • 4 Mai multe despre aceasta rasa
  • 5 Trasaturi
  • 6 Istoria rasei Bull Terrier
  • 7 Personalitatea
  • 8 Sanatatea
  • 9 Ingrijirea
  • 10 Hranirea
  • 11 Culoarea si ingrijirea blanii
  • 12 Interactiunea cu copiii si cu alte animale de companie

Rasa Bull Terrier a fost initial dezvoltata in secolul al XIX-lea, cainii din aceasta rasa fiind considerati caini de lupta, iar mai tarziu fiind perceputi ca animale de companie la moda pentru domni stimabili, in aceste zile fiind considerati caini de familie si de spectacol.

Este o rasa de caini care se distinge de celelalte prin formatul capului cainilor, care este alungit, in forma de ou.

Caracteristicile rasei

Adaptabilitatea

[+] Adaptare usoara in apartamente

Contrar credintei populare, o marime mica la caine nu-l face pe acesta sa fie un caine de apartament – multi caini de statura mica au prea multa energie si tind sa latre foarte mult. Fiind linistit, cu un nivel de energie scazut, destul de calm in interior si politicos cu ceilalti vecini, reprezinta calitatile potrivite pentru un caine de apartament.

Vezi toate rasele de caini care se adapteaza usor in apartament

[+] Bun pentru stapan incepator

Unii caini sunt mai usor de stapanit decat altii: pot fi dresati mai bine mult mai usor. Ei sunt, de asem*nea, destul de rezistenti incat sa revina la aceleasi greseli. Cainii care sunt foarte sensibili, care gandesc independent sau sunt increzuti, pot fi mult mai greu de stapanit pentru un stapan care este incepator. Va puteti gasi cel mai potrivit caine pentru dumneavoastra daca tineti cont de experienta personala pe care ati avut-o cu alti caini, pe masura ce va alegeti un catelus.

Vezi toate rasele de caini care sunt potrivite pentru incepatori

[+] Nivelul de sensibilitate

Unii caini vor lasa o mustrare stricta in spatele lor, in timp ce altii vor avea chiar si un aspect uimitor de inimos. Cainii cu o sensibilitate scazuta, numiti si comozi, toleranti, rezistenti si chiar nesimtiti, pot mult mai bine sa faca fata la o gospodarie galagioasa, haotica, la un stapan mai galagios sau mai hotarat, la o rutina variabila sau nepotrivita. Aveti copii, tineti multe petreceri, cantati intr-o trupa sau duceti o viata agitata? Atunci este bine sa aveti un caine cu o sensibilitate scazuta.

Vezi toate rasele de caini in functie de nivelul de sensibilitate

[+] Tolereaza sa fie lasat singur

Unele rase de caini tind sa aiba o relatie foarte apropiata cu familiile lor si sunt mult mai inclinate sa se ingrijoreze sau sa se panicheze atunci cand sunt lasate singure de catre stapani. Un caine anxios poate fi foarte distructiv, poate sa latre mult, sa planga mult, sa mestece, cauzand un dezastru. Aceste tipuri de rase o duc mai bine atunci cand un membru al familiei este acasa pe timpul zilei sau atunci cand stapanul poate sa duca cainele cu el la munca.

Vezi toate rasele de caini care tolereaza sa fie lasate singure

[+] Tolereaza vremea rece / frigul

Rasele care au o blana foarte scurta si rara sau care nu sunt acoperite cu blana sau grasime corporala, cum sunt cainii Ogari, sunt vulnerabili la frig. Caini cu o toleranta scazuta la frig trebuie sa traiasca inauntru, in climate calduroase si ar trebui sa aiba o haina pe ei atunci cand sunt scosi la plimbare.

Vezi toate rasele de caini care tolereaza vremea frigul

[+] Tolereaza vremea calda / caldura

Cainii cu blana stufoasa si straturi duble de blana sunt mult mai vulnerabili la supraincalzire. La fel sunt si rasele care au nasul scurt, precum Bulldog-ul sau Pug-ul, din moment ce ei nu pot sa respire la fel de bine incat sa se racoreasca. Daca va doriti o rasa sensibila la caldura, cainele va trebui sa stea inauntru, in casa, cu dumneavoastra, atunci cand zilele sunt calduroase sau cand este o umiditate crescuta in aer, si, de asem*nea, trebuie sa fiti foarte precauti in legatura cu antrenarea cainelui in caldura.

Vezi toate rasele de caini care tolereaza caldura

Afectivitate si prietenie

[+] Afectuos cu familia

Unele rase sunt independente si distante, chiar daca au fost crescute de aceeasi persoana de cand erau catelusi; altele se ataseaza mai mult de o persoana si sunt indiferente fata de restul persoanelor; si unele coplesesc toata familia cu afectiune. Rasa nu este singurul factor care ne arata nivelul de afectivitate; cainii care au fost crescuti intr-o casa in care au avut oameni in jurul lor sunt mult mai confortabili cu alte persoane si formeaza o legatura cu acestea mult mai usor.

Vezi toate rasele de caini afectuoase cu familia

[+] Caini prietenosi cu copiii

Fiind blanzi cu copiii, suficient de robusti pentru a se descurca cu animalele mai greu de abordat si destul de bucurosi sa-si imparta mancarea din farfurie, cu o atitudine istovitoare pentru alergare, copii care striga, toate acestea reprezinta trasaturi care fac un caine sa fie prietenos cu copiii. S-ar putea sa va surprinda cine e pe aceasta lista: Boxerii care arata feroce sunt considerati buni cu copiii, la fel cum sunt si Terrierii Americani Staffordshire (pitbullii). Micuti, delicati si potential fermecatori, cainii precum cei din rasa Chihuahua nu sunt chiar asa de prietenosi.Toti cainii sunt individuali. Rating-urile sunt generalizate si nu sunt o garantie pentru cum o anumita rasa sau un anumit caine ar trebui sa se comporte. Cainii din orice rasa pot fi buni cu copiii, in functie de experientele anterioare, de dresajul privind modul in care trebuie sa se comporte cu copiii si totodata, in functie de personalitatea cainelui. Indiferent de rasa sau de tipul acesteia, toti cainii au falci puternice, dinti ascutiti si pot musca in circ*mstante stresante. Copiii mici si cainii din oricare rasa ar trebui sa fie intotdeauna supravegheati de catre un adult si niciodata lasati singuri impreuna.

[+] Prietenos cu alti caini

Prietenia dintre caini, si prietenia dintre caini si oameni sunt doua lucruri complet diferite. Unii caini pot ataca sau pot incerca sa domine alti caini chiar daca sunt iubitori cu oamenii; alti caini prefera sa se joace decat sa se lupte; si unii isi intorc coada si fug. Rasa nu este singurul factor; cainii care au trait cu codescendenti si cu mama lor pana la 6-8 saptamani de viata si care au petrecut mult timp jucandu-se cu alti caini in timpul vietii de catelusi, au mult mai multe sanse sa dezvolte abilitati sociale canine bune.

Vezi toate rasele de caini prietenoase cu alti caini

[+] Prietenos cu strainii

Cainii prietenosi cu strainii vor intampina musafirii cu datul din coada si cu ghemuirea; altii sunt timizi, indiferenti sau chiar agresivi. Cu toate acestea, indiferent de rasa, un caine care a fost familiarizat cu oameni de diferite tipuri, varste, marimi, cat timp era catelus, va reactiona mai bine la interactiunea cu strainii cand va deveni adult.

Vezi toate rasele de caini prietenoase cu strainii

Ingrijirea sanatatii

[+] Cantitatea de par pe care o lasa in urma lor

Daca aveti de gand sa impartiti casa cu un caine, trebuie sa puteti face fata la un anumit nivel de par de caine care poate fi pe haine sau prin casa. Oricum, caderea parului variaza destul de mult de la o rasa la alta: unii caini naparlesc pe tot parcursul anului, altii pe sezon – producand o furtuna de vis din parul cazut, si unii aproape deloc. Daca sunteti o persoana obsedata de curatenie va trebui, fie sa va alegeti o rasa de caine care naparleste putin, fie sa va relaxati standardele.

Vezi toate rasele de caini in functie de nivelul de naparlire

[+] Potentialul de a saliva

Cainii predispusi la salivare excesiva ar putea lasa sirag de bale pe bratele dumneavoastra, lasand pete mari si umede pe haine atunci cand vin sa va intampine. Daca aveti o atitudine relaxata legata de bale, este in regula, dar daca sunteti obsedat de curatenie, ar fi bine sa alegeti un caine care nu saliveaza mult.

Vezi toate rasele de caini in functie de potentialul de a saliva

[+] Usor de ingrijit

Unele rase de caini au nevoie doar de periere si sunt gata de plecare; altii necesita imbaiere regulata, tunsoare si alte tipuri de ingrijire doar pentru a fi curati si sanatosi. Trebuie sa luati in considerare timpul de care dispuneti si rabdarea pe care o aveti in cazul in care va doriti un caine care are nevoie de multa ingrijire sau daca detineti bani suficienti incat sa platiti pe cineva sa faca aceste lucruri pentru dumneavoastra.

Vezi toate rasele de caini usor de ingrijit

[+] Sanatatea per general

Datorita practicilor deficitare de reproducere, unele rase de caini sunt predispuse la dezvoltarea unor probleme de santate genetice, cum ar fi displazia de sold. Acest lucru nu inseamna ca fiecare caine din rasa respectiva va dezvolta acele boli; inseamna doar ca au un risc crescut in a le dezvolta. Daca cumparati un catelus, este o idee buna sa aflati ce boala genetica este comuna rasei de care sunteti interesat, iar in acest mod puteti intreba crescatorul in legatura cu sanatatea fizica a parintilor si a altor rude ale catelusului pe care vi-l doriti.

Vezi toate rasele de caini in functie de sanatatea generala

[+] Potentialul de a creste in greutate

Unele rase au un apetit crescut si tind sa ia in greutate usor. Precum este valabil si la oameni, supraponderea poate cauza probleme de sanatate si in cazul cainilor. Daca alegeti un caine dintr-o rasa care este predispusa la ingrasare, va trebui sa-i limitati recompensele, sa va asigurati ca face suficienta miscare si totodata sa-i impartiti mancarea zilnica in portii regulate si sa nu-i lasati mancare in vas tot timpul.

Vezi toate rasele de caini ce au potential de obezitate

[+] Marimea

Cainii pot fi de toate dimensiunile, de la cel mai mic caine din lume, Chihuahua, pana la maretul german Great Dane, iar spatiul care ii este necesar unui caine este un factor cheie in luarea deciziei de a-l achizitiona deoarece trebuie sa fie compatibil cu spatiul in care locuiti. Cainii din rase mari par a fi coplesitori si intimidanti, dar unii dintre ei sunt incredibili de dulci! Interesati-va pentru a gasi cainele mare potrivit pentru dumneavoastra!

Vezi toate rasele de caini de talie mica
Vezi toate rasele de caini de talie medie
Vezi toate rasele de caini de talie mare

Dresajul

[+] Usor de dresat

Cainii usor de dresat se adapteaza mai usor si chiar foarte repede la formarea unei asocieri dintre o atitudine prompta (cum ar fi cuvantul “sezi”), o actiune (a sta), si o consecinta (primirea unei recompense). Alti caini au nevoie de mai mult timp, de mai multa rabdare si repetitie pe perioada dresajului. Multe rase sunt inteligente dar abordeaza dresajul cu o atitudine de genul “Ce imi iese mie din asta?”, in acest caz fiind nevoie de recompensare si jocuri pentru a-i invata sa se conformeze cu ceritele dumneavoastra.

Vezi toate rasele de caini usor de dresat

[+] Inteligenta

Cainii care au fost crescuti pentru anumite lucruri care necesita luare de decizii, inteligenta si concentrare, precum cei din crescatoriile de animale, trebuie sa-si exercite creierul, precum isi antreneaza corpul cainii care au fost crescuti pentru a alerga toata ziua. Daca acestia nu obtin stimularea mentala de care au nevoie vor face lucruri care, de obicei, nu sunt placute, precum sapatul si mestecatul. Dresajul de supunere si jucariile interactive pentru caini sunt modalitati bune pentru a antrena creierul cainelui, precum pentru dezvoltarea corporala sunt sporturile pentru cainii, ca si cele de agilitate, cautare si salvare.

Vezi care sunt cei mai inteligenti caini

[+] Potentialul pentru mestecare

Este frecvent intalnit in perioada de catelus la multe rase si la rasele de Retriever la toate varstele, muscatura insemnand o tendinta la prindere, mestecat si muscat in joaca (muscatura fina, nedureroasa care nu punctioneaza pielea). Cainii care au tendinta sa muste, mult mai probabil fac acest lucru pentru a-i tine sau a-i strange pe membrii familiei lor, insa acestia au nevoie de dresaj pentru a invata ca este in regula sa roada sau sa mestece jucarii, dar nu si oameni. Rasele care au tendinta sa muste tind sa se bucure de un joc in care cainelui i se arunca o jucarie si acesta trebuie sa o aduca inapoi si, de asem*nea, se bucura si de mestecatul unei jucarii de mestecat in care sunt puse recompense.

Vezi toate rasele de caini in functie de potentialul de mestecare

[+] Fuga dupa prada

Cainii care au fost crescuti sa vaneze, asa cum sunt Terrierii, au o dorinta innascuta sa vaneze si uneori, chiar sa ucida alte animale. Orice vajait de pisici, veverite, poate chiar si de masini, pot sa declanseze acel instinct. Cainii carora le place sa vaneze trebuie sa fie tinuti in lesa sau trebuie tinuti intr-o zona ingradita atunci cand sunt afara, si totodata este nevoie sa aveti in curte un gard inalt si sigur. Aceste rase, in general, nu sunt potrivite pentru case in care mai exista si alte animale de companie mici care pot arata ca o prada, asa cum sunt pisicile, hamsterii sau cainii mici. Rasele care initial au fost folosite pentru vanatoarea de pasari, pe de alta parte, in general, nu vor vana, dar probabil nu vor fi atente la dumneavoastra atunci cand sunt zboara pasari in jurul lor.

Vezi toate rasele de caini ce fug dupa prada

[+] Tendinta de a latra

Unele rase tac mai des decat altele. Cand alegeti o rasa, ganditi-va cum vocalizeaza cainele – cu latraturi sau urlete – si cat de des o face. Daca luati in considerare achizitionarea unui caine de vanatoare, o sa auziti latratul ca pe o melodie sau ca pe ceva ce va scoate din sarite? Daca va ganditi sa va luati un caine de paza, credeti ca il va alerta in permanenta orasul plin de “straini” suspiciosi? Oare viata locala salbatica il va transforma intr-un caine salbatic? Locuiti in zone cu restrictii legate de zgomot? Aveti vecini in apropiere? Acestea sunt cateva intrebari la care trebuie sa gasiti raspuns inainte de a alege rasa de caine pe care o doriti.

Vezi toate rasele de caini in functie de nivelul de latrat

[+] Dorinta de libertate

Unele rase de caini sunt mai libertine decat altele. Cainii nordici, precum sunt Husky Siberieni, au fost crescuti pentru a parcurge distante lungi, iar atunci cand au ocazia, vor pleca dupa orice le creste interesul. Multi caini de vanatoare, pur si simplu trebuie sa-si urmareasca mirosul sau pe iepurele care ar putea alerga in calea lor, chiar daca asta inseamna ca o sa va lase in urma.

Vezi toate rasele de caini in functie de dorinta de libertate

Exercitii fizice

[+] Nivelul de energie

Cainii care au un nivel crescut de energie sunt intotdeauna pregatiti de actiune. Initial, crescuti pentru a face o anumita munca de caine, precum gasirea pradei in cazul celor de vanatoare sau pazirea unei crescatorii in cazul celor de paza, acestia detin rezistenta pentru a face fata la o zi de munca completa. Acesti caini au nevoie de o cantitate semnificativa de exercitiu si de o stimulare mentala, si sunt mai predispusi sa-si petreaca timpul sarind, jucandu-se si investigand orice obiective si mirosuri noi. Cainii care au un nivel de energie scazut sunt echivalentul la cainii lenesi care sunt bucurosi cand trece ziua. Cand alegeti o rasa trebuie sa luati in considerare nivelul dumneavoastra de activitate si stilul de viata pe care il aveti si trebuie sa va ganditi daca aveti nevoie de un caine zburdalnic, energic sau de unul enervant.

Vezi toate rasele de caini in functie de nivelul de energie

[+] Vigurozitatea

Un caine viguros, poate sa fie energic sau poate sa nu fie, dar orice face, face cu vigoare: strange de lesa (pana cand este dresat sa nu mai faca acest lucru), incearca sa treaca prin obstacole si chiar mananca si bea apa cu inghitituri mari. Acesti caini au nevoie de foarte mult dresaj pentru a invata bunele maniere si s-ar putea sa nu fie potriviti pentru o casa in care sunt copii mici sau persoane in varsta sau fragile. Un caine cu o vigoare scazuta, pe de alta parte, are o abordare mai delicata asupra vietii.

Vezi toate rasele de caini in functie de cat de vigurosi sunt

[+] Nevoia de exercitii

Unele rase sunt in regula daca sunt plimbate seara, usor in jurul blocului. Altele au nevoie zilnic de exercitii viguroase, in special acele rase care au fost crescute pentru a face munci fizice, precum pazitul sau vanatul. Fara exercitiu suficient, aceste rase pot lua in greutate si isi pot consuma energia in alte moduri care s-ar putea sa nu va placa, cum ar fi latratul, mestecatul si sapatul. Rasele care au nevoie de mult exercitiu sunt potrivite pentru oameni activi care prefera sa stea mai mult afara sau pentru cei care sunt interesati sa-si pregateasca cainele pentru a concura intr-un sport de caini care necesita un nivel crescut de energie, cum ar fi cel de agilitate.

Vezi toate rasele de caini cu nevoie mare de exercitii

[+] Caracterul jucaus

Unii caini sunt catelusi perpetuu – intotdeauna implorand pentru a se juca – in timp ce altii sunt mai seriosi si mai calmi. Cu toate ca un caine jucaus suna placut, trebuie sa va ganditi la cat de mult timp sunteti dispusi sa va jucati cu el in fiecare zi si daca aveti copii sau alti caini care pot fi colegi de joaca cu catelusul.

Vezi toate rasele de caini jucause

Statistici despre rasa

Bull Terrier, poze si informatii (2)

Origine

Anglia

Bull Terrier, poze si informatii (3)

Categorie

Terrieri

Bull Terrier, poze si informatii (4)

Greutate

24-30 kg

Bull Terrier, poze si informatii (5)

Inaltime

53-56 cm

Bull Terrier, poze si informatii (6)

Longevitate

10-15 ani

Poze cu caini Bull Terrier

Surse poze: unsplash.com, freepik.com, pixabay.com

Mai multe despre aceasta rasa

Daca va ganditi la sfarsitul anilor ’80, probabil va veti amintiti de reclamele Budweiser in care este prezentat un Bull Terrier pe nume Spuds Mackenzie, al carui zambet de neclintit aparut pe ecranul televizorului a transformat aceasta rasa intr-o imagine populara. Multi oameni au fost captivati de capul unic al rasei, de masa musculara si de natura iubitoare de distractie a acestor caini. Dupa difuzarea reclamelor, popularitatea cainilor din rasa Bull Terrier a crescut. Porecl*t „pustiul in costum de caine”, cainele Bull Terrier este un caine plin de viata, activ si prietenos, precum si unul dintre clovnii distractivi din lumea cainilor. El are o personalitate puternica, care variaza de la inteligenta si inovatie – calitati care nu sunt intotdeauna cele mai dezirabile pentru un caine – pana la liniste si loialitate. Cainele poate fi si intr-o versiune mai mica – Bull Terrier in miniatura – care are aceleasi calitati. Viata alaturi de un asem*nea specimen este intotdeauna o experienta noua. Este un caine „ocupat” de la varsta de pui pana la varsta mijlocie.

Ei nu sunt multumiti daca petrec perioade lungi de timp singuri, zi de zi, acestia vor sa fie alaturi de familia lor, facand ceea ce le place. Sunt caini potriviti pentru o familie activa care sa le poate oferi timpul necesar pentru joaca si care sa se joace cu ei. De asem*nea, stapanul unui caine din rasa Bull Terrier trebuie sa stie sa aplice in mod consecvent (dar amabil) regulile casei astfel incat sa-l faca pe caine sa inteleaga ca nu el este stapanul. In caz contrar, acesta isi va face propriile reguli. Din acest motiv, acest caine nu este cea mai buna alegere pentru persoanele timide sau pentru cele care nu au mai avut alt animal de companie.

La fel ca majoritatea cainilor din rasele terrier , acestia (in special masculii) pot fi si ei agresivi fata de alte animale, in special fata de alti caini . Pentru a evita acest lucru, acesti caini au nevoie de socializare timpurie, de o expunere pozitiva si supravegheata la alti caini, care sa inceapa inca din timpul in care sunt pui si sa continue de-a lungul vietii. Pisicile si alte animale cu blana care intra pe teritoriul lor trebuie sa fie atente. Datorita faptului ca acesti caini pot fi zgomotosi, nu sunt recomandati persoanelor care au copii mici, dar pentru copiii mai mari pot fi colegi de joaca neobositi. Ei se bucura de exercitii fizice viguroase si pot fi extrem de distructivi daca se plictisesc.

Dresarea cu succes a unui caine solicita rabdare si o atitudine increzatoare si consecventa. Unele orase si state au restrictii sau chiar interzic detinerea unui caine din rasa Bull Terrier, de aceea ar trebui sa fiti constienti de legile locale inainte de a va achizitiona un exemplar din aceasta rasa. Daca sunteti pregatit sa va asumati provocarea de a va achizitiona un patruped, veti ajunge sa-l considerati un tovaras afectuos, loial, care este intotdeauna gata sa va distreze, cainii din aceasta rasa sunt recunoscuti pentru faptul ca au reusit sa-i faca sa rada pana si pe cei mai seriosi oameni. Un lucru este sigur: viata alaturi de un caine din aceasta rasa nu va fi niciodata plictisitoare.

Trasaturi

  • Cainii prospera in compania familiei lor si ar trebui sa traiasca in interior cu familia lor umana. Nu le place sa fie lasati singuri timp indelungat si, de aceea, vor deveni distructivi atunci cand plictisesc.
  • Ei nu sunt potriviti pentru zonele unde clima este rece si umeda. Este indicat sa ii dati cainelui dumneavoastra o haina sau un pulover pe timpul iernii atunci cand il scoateti afara.
  • Nu sunt caini care necesita o ingrijire minutioasa. Un periaj saptamanal si stergerea ocazionala cu o carpa umeda este, de obicei, tot ce trebuie sa faceti pentru a-i mentine curati, desi ar trebui periati mai frecvent in perioadele de naparlire, de doua ori pe an.
  • Are nevoie de 30 pana la 60 de minute de exercitiu, joc si stimulare mentala, zilnic.
  • Sunt caini foarte puternic si pot fi dificil de antrenat. Nu este recomandat persoanelor timide sau care nu au mai avut caini.
  • Fara o socializare si un antrenament timpurii, poate fi agresiv fata de alti caini, fata de alte animale si fata de oamenii pe care nu ii cunoaste.
  • Sunt prea aspri si zgomotosi pentru casele cu copii mici, dar sunt colegi de joaca neobositi pentru copiii mai mari activi, care au fost invatati cum sa interactioneze cu cainii.
  • Pentru a avea un caine sanatos , nu cumparati niciodata un catelus de la un crescator iresponsabil sau de la un magazin de animale de companie. Cautati un crescator cu reputatie, care testeaza cainii de reproductie pentru a se asigura ca nu sunt predispusi la boli genetice pe care ar putea sa le transmita la catelusi si totodata ca au temperamente stabile.

Istoria rasei Bull Terrier

Rasa dateaza din aproximativ 1835 si a fost creata, probabil, prin imperecherea unui Bulldog cu actualul Terrier Englez Alb. Acesti caini „taur si terrier” au fost imperecheati mai tarziu cu caini din rasa Pointer Spaniol pentru a le creste dimensiunea. Au fost cunoscuti ca gladiatori pentru priceperea lor in ringul de lupta cu cainii. In 1860, fanii cainilor Bulldog si Terrier, in special un barbat pe nume James Hinks, au inceput sa creeze un caine alb. Acesti caini extraordinari au devenit animale de companie la moda pentru domni si au fost porecl*ti „Cavalerii albi”, datorita curajului pe care il aveau in ringul lupta al cainilor si curtoaziei pe care o aveau fata de oameni. Desi nu mai sunt obisnuiti sa lupte, cainii au continuat sa o faca pana in ziua de azi, un tribut adus dispozitiei lor dulci.

Primul Bull Terrier inregistrat de Clubul American de Canini (AKC) a fost Nellie II, in anul 1885. Doisprezece ani mai tarziu, in 1897, a fost format Clubul Bull Terrier din America. Modelul colorat a fost creat separat in 1936, iar cel Mini a devenit o rasa separata in 1992. Printre fanii cunoscuti ai cainilor se numara generalul George S. Patton, al carui exemplar alb, Willie, l-a urmat peste tot, actrita Dolores Del Rio; autorul John Steinbeck si presedintele Woodrow Wilson. Un Bull Terrier foarte bine cunoscut este catelusa Patsy Ann, care a salutat fiecare nava care a andocat in Juneau, Alaska, in anii 1930. Iubita de turisti, aceasta a fost fotografiata mai mult decat Rin Tin Tin, iar in 1934 a fost numita salutul oficial al lui Juneau. Astazi, spiritul catelusei Patsy Ann traieste intr-o statuie de bronz care a fost comandata si pusa pe debarcaderul Juneau in 1992. Un alt caine Bull Terrier a aparut in cartea „The Incredible Journey” a lui Sheila Burnford, precum si in prima versiune a filmului acesteia, dar acel film nu a avut acelasi efect asupra rasei precum au avut reclamele din 1980 la Budweiser in care a aparut cainele Spuds Mackenzie. Cand s-a lansat campania publicitara, popularitatea rasei a crescut. Un exemplar colorat a facut istorie in 2006, cand Ch. Sundance Kid de la Rocky Top a devenit primul caine Bull Terrier colorat care a castigat spectacolul de caini ca fiind cel mai bun, spectacolul fiind in cadrul show-ului de caini organizat de Clubul de Canini din Westminster. Singurul Bull Terrier alb care a castigat prestigiosul eveniment a fost Ch. Haymarket Faultless in 1918.

Aspectul rasei s-a schimbat de atunci destul de mult, in bine, spun crescatorii. Astazi, rasa ocupa locul 61 ca si popularitate printre rasele inregistrate de Clubul American de Canini, fiind in ​​crestere, ocupand locul 85 in 1996.

Personalitatea

Este un extrovertit prietenos, infocat, care este intotdeauna gata pentru joaca si este mereu fericit sa va vada. Un Bull Terrier care este timid si care nu se apropie de oameni ridica o suspiciune pentru ca in cazul acestei rase acest lucru nu este normal. Cainii normali si cei Mini sunt descrisi ca fiind caini curajosi si plini de energie . Acestea sunt trasaturi pozitive, insa pot intra in categoria dezagreabila daca ii este permis sa devina posesiv sau gelos. Fara un dresaj corespunzator si fara o socializare timpurie prin care acestia sunt expusi langa alti caini si alte animale, acestia pot fi potential agresivi fata de alte animale. Cu oamenii, insa, au un comportament agreabil . Pe de alta parte, acestia pot ajunge sa mestece si sa roada lucruri, sa latre fara motiv si adesea, pot fi dificil de dresat in casa.

Sanatatea

Cainii din rasa Bull Terrier sunt in general sanatos i, dar ca orice alti caini din alte rase , acestia pot avea unele probleme de sanatate. Crescatorii cu reputatie ofera certificate de sanatate pentru parintii unui catelus. In cazul in care doriti sa va cumparati un exemplar din aceasta rasa, trebuie sa va asteptati sa primiti rezultatele testelor efectuate pentru auz, autorizatii de sanatate de la Fundatia Ortopedica pentru Animale pentru problemele legate de inima si tiroida si totodata, avize de sanatate pentru functia renala. Deoarece unele probleme de sanatate nu apar pana cand un caine nu ajunge la maturitatea deplina, autorizatiile de sanatate nu sunt eliberate cainilor mai mici de doi ani. Este necesar sa cautati un crescator care nu reproduce cainii pana la varsta de doi sau trei ani.

In cazul acestei rase pot aparea urmatoarele probleme de sanatate:

Nefrita ereditara – este o forma severa de boala renala care se intalneste in mod frecvent la aceasta rasa, adesea cand acestia au o varsta frageda. Este cauzata de existenta unor rinichi mici si nedezvoltati sau de o malformatie la nivelul filtrarii rinichilor, ceea ce duce la un nivel ridicat de proteine ​​in urina. Cainii care au aceasta boala, de obicei, mor inainte de a implini varsta de trei ani, desi exista unii care traiesc pana la 6-8 ani inainte de a avea insuficienta renala. Un test de proteina/creatinina din urina este recomandat anual, incepand cu varsta de 18 luni. Cei care au o valoare anormala a raportului proteina/creatinina, lucru care inseamna ca exista prea multe proteine ​​in urina, nu ar trebui sa fie reprodusi. Ei pot suferi, de asem*nea, de displazie renala, o boala congenitala (adica se naste cu ea) in care rinichii nu se maturizeaza corect si astfel nu vor avea capacitatea maxima de a-si indeplini rolul functional pe care il au in organism.

Surditatea la una sau la ambele urechi – este frecvent intalnita la cei albi, iar unele exemplare colorate pot suferi de surditate doar la o ureche. Toti puii ar trebui sa fie supusi testarii auzului pentru a se asigura ca auzul lor este normal. Un medic veterinar va poate indruma spre locul unde se poate testa auzul. Cei care sufera de surditate doar la o ureche pot duce vieti relativ normale, dar puii care sunt surzi la ambele urechi necesita tehnici speciale de antrenament si dresaj.

Bolile cardiace – cauzate de defecte existente in structura si functionalitatea inimii se intalnesc ocazional in cazul exemplarelor din aceasta rasa. Unele cazuri sunt mai grave decat altele si sunt de obicei depistate prin observarea prezentei unui murmur cardiac. In unele cazuri, poate fi necesara o ecografie cardiaca (ecocardiograma) pentru a diagnostica problema. Unii caini Bull Terrier pot invinge murmurul, altii traiesc cu el ani buni, fara probleme, iar altii dezvolta insuficienta cardiaca. In functie de starea si stadiul in care este diagnosticat, tratamentul poate varia de la medicatie la interventie chirurgicala.

Problemele pielii – pot afecta acesti caini, in special pe cei albi, care au pielea sensibila si predispusa la eruptii cutanate, dureri si iritatii. De asem*nea, pot fi predispusi la alergii de contact sau inhalante, cauzate de o reactie alergica la anumite substante precum detergenti sau alte substante chimice sau alergeni din aer, cum ar fi polenul, praful si mucegaiul. Verificati pielea cainelui in mod regulat si tratati rapid eruptiile in cazul in care le observati. Asigurati cainelui asternuturi moi si curate in zonele de dormit pentru a preveni diferite leziuni. Uneori, schimbarea dietei poate ajuta prin adoptarea unei alimentatii care sa nu contina aditivi chimici sau sa contina mai putini. Unii au nevoie de tratament pe termen lung cu antibiotice sau cu steroizi pentru a tine sub control problemele pielii.

Invartirea – este o forma obsesiva de urmarire a cozii care incepe de obicei la varsta de aproximativ sase luni. Poate continua ore intregi si lasa cainele fara niciun interes fata de mancare sau apa. Invartirea poate fi considerata a fi un tip de convulsie si uneori este tratata cu succes cu medicamente precum fenobarbital, anafranil sau prozac. Tratamentul are deseori mai mult succes la femele decat la masculi. Cainii Bull Terrier pot dezvolta, de asem*nea, o forma mai usoara de urmarire a cozii, care este usor de rezolvat prin eliminarea plictiselii cainelui.

Luxarea lentilei ochiului – este atunci cand lentila ochiului este deplasata din cauza ca ligamentul care o tine in loc se deterioreaza. Uneori este tratata cu medicamente sau prin interventie chirurgicala, dar in cazuri grave, poate fi necesara indepartarea ochiului afectat.

Ingrijirea

Cainele are nevoie de cineva sa fie acasa cu el in timpul zilei. Sa va lasati cainele acasa singur pentru a se distra este o decizie la fel de „inteligenta” precum a lasa un copil creativ si inteligent nesupravegheat intr-o camera plina de explozibil. In primul rand, cainele va manca aproape orice si multi caini mor din cauza aceasta deoarece se poate produce un blocaj gastro-intestinal.

Un Bull Terrier are nevoie de o jumatate de ora pana la o ora de exercitii fizice si mentale zilnic. Acestuia ii va placea sa mearga la plimbare, sa fuga dupa o minge sau sa-si testeze inteligenta avand ca ocupatie diferite jucarii interactive. De asem*nea, este capabil sa concureze in competitii de agilitate si supunere. Trebuie sa-l plimbati mereu in lesa, astfel incat sa nu alerge dupa alte animale sau sa plece sa exploreze singur teritoriul. In cazul puilor Bull Terrier exercitiile foarte dure pot avea un impact negativ asupra sanatatii acestora, pot deteriora oasele care sunt in crestere, iar din acest motiv este indicat ca pana la varsta de 12-18 luni a catelului sa fiti atenti si sa-l feriti de activitati precum sariturile de pe mobilier sau alergatul pe podele din lemn sau faianta. Acestea pot stresa sau rani articulatiile si ligamentele in curs de dezvoltare.

O formare precoce si consecventa este esentiala. Trebuie sa fiti capabil sa dresati cainele fara a apela la agresiune fizica sau la cuvinte dure. Rasa Bull Terrier nu este cea mai usoara rasa de antrenat, insa veti avea cel mai mare succes daca apelati la iubirea lui fata de joaca, folosind tehnici pozitive de dresaj, dar ramanand fermi si consecventi in ceea ce asteptati. Pot fi dificil de dresat, metoda de dresaj in cusca fiind cea mai potrivita in cazul in care doriti sa va dresati cainele acasa. Acest tip de dresaj va va impiedica patrupedul sa va distruga bunurile sau sa va faca diferite probleme. Cainii din rasa Bull Terrier sunt suspiciosi fata de straini si pot fi agresivi fata de alte animale (in special fata de cainii de acelasi sex). Trebuie sa va duceti cainele din timp in diferite locuri pentru a-l invata sa socializeze si sa se formeze. Puteti opta pentru locurile publice prietenoase cu cainii, pentru a-l obisnui cu cat mai multe situatii diferite, cu oameni diferiti si cu alti caini.

De asem*nea, cainele trebuie sa invete sa intampine musafiri care vin in casa dumneavoastra.

Hranirea

Cantitate zilnica recomandata: 1 5/8 – 4 1/4 cani de mancare pentru caini de calitate superioara, impartite in doua mese. Cat mananca cainele adult depinde de marimea, varsta, constructia, metabolismul si nivel de activitate. Cainii sunt individuali, la fel ca oamenii, si nu toti au nevoie de aceeasi cantitate de hrana. Este aproape de la sine inteles ca un caine extrem de activ va avea nevoie de mai multa hrana decat un caine care are un nivel redus de energie. Calitatea hranei pentru caini pe care o cumparati face, de asem*nea, o diferenta – cu cat mancarea pentru caini este mai buna, cu atat va continua sa va hraneasca cainele astfel incat acesta sa-si ia zilnic nutrientii necesari.

Mentineti-va cainele in stare buna, masurandu-i mancarea si hranindu-l de doua ori pe zi si nu-i lasati hrana la indemana mereu. Daca nu sunteti sigur daca acesta este supraponderal, efectuati o testare privindu-l. Ar trebui sa puteti sa-i vedeti talia. Apoi puneti-va mainile pe spatele cainelui, cu degetele de-a lungul coloanei vertebrale, indreptate in jos. Ar trebui sa puteti sa-i simtiti coastele, dar nu sa le si vedeti, fara sa trebuiasca sa apasati tare. Daca nu puteti sa le simtiti, cainele are nevoie de mai putina hrana si de mai mult exercitiu.

Culoarea si ingrijirea blanii

Blana cainilor Bull Terrier este scurta, dreapta si lucioasa, cu o textura dura. Cainii pot avea blana fie de culoare alba, fie in mai multe culori. Unii sunt albi, cu sau fara pete colorate pe cap, insa nu au deloc pete pe corp. Cei colorati sunt de orice alta culoare, dar nu de culoare alba sau pot avea orice culoare cu pete albe.

Sunt usor de ingrijit , acestia au nevoie doar de periaj saptamanal care se poate face cu o manusa speciala din cauciuc sau cu o perie. Exista insa o exceptie, in timpul perioadei in care naparlesc , de doua ori pe an, periajul trebuie aplicat zilnic pentru a se indeparta parul care pica. Cu exceptia cazului in care cainele s-a jucat intr-un loc murdar, acesta nu are nevoie de baie frecventa si poate fi spalat cu un sampon pentru parul uscat sau poate fi sters cu o carpa umeda.

Alte nevoi de ingrijire includ igiena dentara si ingrijirea unghiilor. Periati dintii patrupedului de cel putin doua sau trei ori pe saptamana pentru a indeparta acumularea de tartru si bacteriile. Un periaj zilnic este mai indicat. Taiati unghiile cainelui o data sau de doua ori pe luna sau dupa cum este necesar. Daca puteti auzi unghiile facand un sunet pe podea inseamna ca sunt prea lungi. Unghiile scurte mentin picioarele cainelui in stare buna si nu se pot agata in covoare astfel incat sa se rupa. Verificati urechile cainelui saptamanal pentru a va asigura ca nu exista roseata sau inflamatie. Curatati-le dupa cum este necesar folosind o discheta din bumbac si un demachiant recomandat de crescatorul cainelui sau de medicul veterinar. Stergeti marginea exterioara a canalului urechii fara sa introduceti discheta din bumbac mai adanc decat pana la prima articulatie a degetului. Incepeti sa va obisnuiti cainele sa fie periat si examinat de cand este pui. Manevrati frecvent labutele cainelui si verificati-le pentru a va asigura ca nu sunt probleme si uitati-va in interiorul gurii cainelui pentru a va asigura ca nu sunt corpi straini.

Faceti din procesul de ingrijire o experienta pozitiva plina de laude si recompense si veti pune bazele pentru examene veterinare usoare si pentru alte manipulari care ar putea fi necesare atunci cand cainele va fi adult.

Interactiunea cu copiii si cu alte animale de companie

Cainii din rasa Bull Terrier si Bull Terrier Mini sunt activi care se pot juca intr-un mod turbulent, iar din acest motiv nu sunt recomandati pentru persoanele care au copii mici. Acestia pot fi parteneri de joaca minunati, avand un nivel crescut de energie, fiind potriviti in cazul familiilor care au copii mai mari, activi si care inteleg cum sa interactioneze cu cainii.

Totusi, cainele Bull Terrier poate sa fie agresiv fata de copii i pe care nu ii cunoaste, mai ales daca acestia striga. Cainele poate considera ca este datoria lui sa-i protejeze pe copiii stapanului sau, chiar daca acestia se joaca cu prietenii lor. Orice joaca trebuie supravegheata, iar precum este valabil in cazul oricarui caine, nu lasati niciodata cainele singur cu copilul.

Invatati-i pe copii cum sa se apropie de caine si cum sa se comporte cu acesta. Fata de copiii stapanului, Bull Terrier este foarte tolerant, dar nu ii place sa fie tachinat. Nu permiteti copiilor sa se joace intr-un mod dur cu cainele. Cainii din aceasta rasa, in special masculii care nu sunt castrati, pot fi agresivi fata de cainii de acelasi sex, insa cei care sunt de gen opus, de obicei, se inteleg bine. Nu trebuie sa lasati cainele nesupravegheat atunci cand are in preajma sa pisici sau alte animale mici cu blana.

Postari despre aceeasi rasa de caini

Poze cu caini din toate raseleTop 37 Cele mai bune rase de caini pentru femeiBasset Hound, poze si informatiiAkita Inu, poze si informatii

Bull Terrier, poze si informatii (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Duncan Muller

Last Updated:

Views: 5702

Rating: 4.9 / 5 (79 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Duncan Muller

Birthday: 1997-01-13

Address: Apt. 505 914 Phillip Crossroad, O'Konborough, NV 62411

Phone: +8555305800947

Job: Construction Agent

Hobby: Shopping, Table tennis, Snowboarding, Rafting, Motor sports, Homebrewing, Taxidermy

Introduction: My name is Duncan Muller, I am a enchanting, good, gentle, modern, tasty, nice, elegant person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.