Pasta met paprikasaus (vegetarisch + veel verstopte groenten) (2024)

Nu we niet meer om het najaar heen kunnen, had ik zin in een herfst/winterachtige pasta. Een pastarecept met een oranje kleurtje en een warme smaak leek me wel wat. Zo kwam ik op het idee voor deze pasta met paprikasaus, champignons en wortel. Oh ja, en met een kilo (bijna dan!) aan kaas eroverheen!Het is een supersimpele pasta waar je zo een flinke pan van maakt.Ook een smakelijke manier om zonder het te merken extra groenten binnen te krijgen trouwens!

Pasta met paprikasaus

Mijnpasta met doperwtensausis hier in huis een doorslaand succes (we eten het zeker twee keer per maand). Dus zocht ik daar een variant op die wat meer bij het najaar past. Omdat ik zelf gek ben op paprika, kon ik niet anders dan voor een paprikasaus gaan. Meestal maak ik pasta met een lading groenten erop en gooi ik zelf alles lekker door elkaar op mijn bord. Van fotogeniek bord naar slagveld, zeg maar.

Maar het handige aan deze pasta is dat je de groenten al in de keuken door de saus roert, waardoor ook de pasta zelf mooi oranje kleurt en de heerlijke paprikasmaak er goed in kan trekken. Geen geroer meer nodig. Maar belangrijker:de pasta kost niet veel van je kostbare tijd en smaakt heerlijk romig.

Pasta met paprikasaus (vegetarisch + veel verstopte groenten) (1)

Zelf pastasaus maken: blender erin en klaar!

Ik ben bij koken nooit zo van de pakjes en zakjes. Curry koop ik wel standaard uit een pakje (ik ben zo iemand die afhaakt bij ellenlange ingrediëntenlijstjes met kruiden waarvan ik de helft niet in de voorraadkast heb staan). Maar verder vind ik bijna alles uit pakjes en zakjes te zout of juist te zoet. Of simpelweg wat prijzig voor iets wat ik zelf ook met drie ingrediënten kan maken. Kortom: ik sta liever iets langer in de keuken om zelf lekkere sausjes voor de pasta.

Meestal gaan we voor tomatensaus of onze favoriete doperwtensaus, maar deze paprikasaus is er ook één die ik vaker ga serveren. Je bent er niet veel tijd aan kwijt. En door aan de saus geitenkaas (mijn all-time favoriet!) toe te voegen, wordt hij heerlijk romig.

Tip:je kunt in plaats van geitenkaas ook kiezen voor crème fraiche, kookroom of plantaardige room als je niet zo’n kaasfan bent of liever voor een vegan variant gaat.

Pasta met paprikasaus (vegetarisch + veel verstopte groenten) (2)

Half uurtje werk, heerlijke pasta!

Zoals bijna al mijn recepten, hoef je op deze pasta niet lang te wachten. Totaal niet zelfs! Ik stond nog geen half uur in de keuken. Helpt ook mee dat ik voor verse pasta koos trouwens, die al na 6 minuten koken klaar is om te serveren. Op zich is andere tagliatelle ook prima. Maar omdat wij (vanwege Barts allergie) glutenvrije pasta gebruikten, ging ik voor verse pasta.

Tip voor wie ook geen gluten mag eten:bij Jumbo ligt verse glutenvrije tagliatelle in de koeling. En lekker dat die smaakt! Ook als je wél gewend bent gluten te eten trouwens.

Ga je liever voor een wat luxere pasta? Dan kan ik je mijn lievelingspasta, gevulde pasta met bijvoorbeeld tomaat en mozzarella, absoluut aanraden. Ik moet me inhouden om niet alleen nog maar gevulde pasta te eten. Als je er eenmaal aan gewend bent, wil je haast niet anders. Althans, dat geldt voor mij. Maar voor deze pasta met paprikasaus maakte ik zonder enige moeite een uitzondering.

Pasta met paprikasaus (vegetarisch + veel verstopte groenten) (3)

Pasta met paprikasaus (vegetarisch & veel groenten)

Pasta met paprikasaus (vegetarisch + veel verstopte groenten) (4)Romy

Je eigen pastasaus maken is een makkie. En deze paprikasaus is ook nog eens heerlijk kruid, romig en smeuïg tegelijk. Genieten verzekerd met deze heerlijke pasta met paprika!

Nog geen beoordelingen

Recept afdrukken Pin recept

Voorbereidingstijd 5 minuten min

Bereidingstijd 20 minuten min

Totale tijd 25 minuten min

Porties 2 personen

Ingrediënten

  • 2 rode paprika’s
  • 1 gele ui
  • 2 wortels (of 1 grote wortel)
  • 7-8 kastanjechampignons
  • Verse tagliatelle (evt. glutenvrij van Jumbo- of AH-huismerk)
  • 75 gram geitenkaas
  • 3 el parmezaanse kaas
  • Handje pijnboompitten
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el zwarte peper
  • 2 snufjes cayennepoeder
  • 3 teentjes knoflook
  • Scheutje olijfolie

Instructies

  • Snijd de paprika in kleine blokjes, en de ui en teentjes knoflook in kleine stukjes. Hak vervolgens de wortels en kastanjechampignons in dunne plakjes.

  • Doe een beetje olijfolie in een wokpan en gooi daar de paprika, ui en knoflook bij. Voeg er 3 snufjes zwarte peper en 4 snufjes paprikapoeder aan toe, en roerbak een minuut of vijf op hoog vuur.

  • Haal daarna de pan van het vuur en doe de groenten in een mixkom (of in je supersonische keukenapparaat). Meng met de geitenkaas en maak van het geheel met de blender een gladde saus. Is de saus naar jouw smaak wat dik? Dan doet een klein beetje water wonderen.

  • Doe daarna de kastanjechampignons en wortelplakjes met een beetje olijfolie in een wokpan. Roerbak 2 minuten op hoog vuur en zet het vuur daarna iets zachter. Kruid met 2 snufjes zwarte peper, 4 snufjes paprikapoeder en 2 snufjes cayennepoeder. Blijf daarna goed doorroeren.

  • Breng ondertussen een pan water aan de kook waarin je straks de pasta kunt koken. Laat de tagliatelle in het water glijden zodra het water flink borrelt. Lees op de verpakking hoe lang de pasta moet koken (bij verse pasta is dit korter dan bij nog niet voorgekookte pasta).

  • Pak er een klein pannetje bij om de pijnboompitten in te bakken. Bak ze in een paar minuten goudbruin. Let op: dit kan hard gaan en zwart geblakerd zijn pijnboompitten niet op hun lekkerst, dus haal ze op tijd van het vuur.

  • Giet de pasta af zodra deze gaar is en haal de groenten van het vuur. Schep de paprikasaus en de groenten door de pasta. Roer nog eens goed door en proef de saus ook zeker even voor. Peper en zout toevoegen kan altijd.

  • Serveer de pasta met paprikasaus daarna direct in twee diepe schalen en strooi er wat pijnboompitten en Parmezaanse kaas overheen. Enjoy!

Trefwoord Glutenvrij, Paprika, Pasta, Pastasaus, Suikervrij, Vegetarisch

Heb je dit recept geprobeerd?Laat me in een reactie weten wat je ervan vond!

Tip tegen paprikavelletjes

Als je de paprika’s niet schilt, kun je in de pastasaus kleine stukjes paprikaschil tegenkomen. Vind ik zelf geen enkel probleem. Mocht je daar niet zo blij van worden, schil dan de paprika voordat je deze in stukjes snijdt.

Pasta met paprikasaus (vegetarisch + veel verstopte groenten) (5)

Pasta met paprikasaus maken – kookmissie geslaagd!

Smaken beschrijven is – ondanks dat ik tekstschrijver ben – niet mijn talent. Maar ik kan wel zeggen dat de paprikasausmissie wat mij betreft heel geslaagd was. Ik zal een poging doen te beschrijven waarom. De pasta met paprikasaus smaakt vooral lekker gekruid, maar door de geitenkaas ook heerlijk zacht en smeuïg. De Parmezaanse kaas maakt het dan weer wat pittiger.

Het is ook een ideale pasta voor lunch; ik denk dat hij koud als meeneemlunch ook nog best prima smaakt. En lekker voedzaam ook, want je krijgt ongemerkt door de paprikasaus best wel wat vitamines binnen.

Kortom: dit was niet de laatste keer dat hier pasta met paprikasaus op het menu stond. Misschien dat ik ook nog eens een soortgelijke saus met pompoen ga proberen. Lijkt me ook erg lekker in het najaar!

Wat is jouw favoriete pastasaus?

Pasta met paprikasaus (vegetarisch + veel verstopte groenten) (6)
Pasta met paprikasaus (vegetarisch + veel verstopte groenten) (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Carmelo Roob

Last Updated:

Views: 6085

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Carmelo Roob

Birthday: 1995-01-09

Address: Apt. 915 481 Sipes Cliff, New Gonzalobury, CO 80176

Phone: +6773780339780

Job: Sales Executive

Hobby: Gaming, Jogging, Rugby, Video gaming, Handball, Ice skating, Web surfing

Introduction: My name is Carmelo Roob, I am a modern, handsome, delightful, comfortable, attractive, vast, good person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.