Resources voor Help en ondersteuning - Business Central (2024)

 • Artikel

Notitie

Azure Active Directory heet nu Microsoft Entra ID. Meer informatie

Organisaties die Dynamics 365 Business Central gebruiken, kunnen technische ondersteuning krijgen voor eventuele problemen. In dit artikel laten we u de volgende informatie en vele andere tips zien voor het gebruik van Business Central:

 • Meer informatie over hoe uw door AI aangestuurde assistent kan begeleiden en uitleggen
 • Ontdek hoe u de blokkering kunt opheffen
 • Lees waar u meer informatie kunt vinden
 • Leer hoe u de technische informatie vindt die u nodig hebt om een ondersteuningsverzoek in te dienen

Chatten met Copilot

VAN TOEPASSING OP: Business Central online

Chatten met Copilot is een door AI aangestuurde tool die vragen beantwoordt en bedrijfsgegevens zoekt die zijn gerelateerd met Business Central. U krijgt er toegang toe vanaf elke pagina door het pictogram Resources voor Help en ondersteuning - Business Central (1) Copilot in de rechterbovenhoek te selecteren. Meer informatie over chatten met Copilot.

Hulp met velden

Copilot kan u helpen het doel en het typische gebruik van individuele velden te begrijpen. Wanneer u Copilot vragen in de knopinfo van een veld kiest, wordt de chat geopend met een uitlegprompt voor de veldnaam en geeft Copilot informatie hierover. Copilot geeft een koppeling naar de artikelen waarnaar wordt verwezen, zodat u de beschrijving kunt verifiëren.

Tips in het product

In Business Central vindt u knopinfo voor velden en acties die u bij de verschillende bedrijfsprocessen kan helpen. Sommige pagina's hebben ook leertips en rondleidingen om u te helpen. Voor elke knopinfo en instructietip kiest u de koppeling Help weergeven om het Help-venster te openen, waar u informatie over de huidige pagina en gerelateerde taken vindt. Als de chatfunctie met Copilot is ingeschakeld, heeft u in plaats van de koppeling Help weergeven bij knopinfo de koppeling Copilot vragen. Wanneer u deze koppeling selecteert, wordt het chatvenster geopend en wordt er automatisch om uitleg van het veld gevraagd, zoals "Toelichting bij veldnaam "Factuurkorting %". Gebruik op alle pagina's Ctrl+F1 op uw toetsenbord om het Help-venster te openen. Op elk apparaat gebruikt u het vraagteken in de rechterbovenhoek om Help te openen. Deze koppelingen hebben ook toegang tot inhoud vanaf andere websites, zoals de websites van providers van apps die deel uitmaken van uw Business Central.

Help-venster

GELDT VOOR: Business Central 2022 releasewave 1 en hoger

In Business Central geeft de menuoptie Help (het vraagteken in de rechterbovenhoek) u toegang tot een Help-deelvenster, waar u antwoorden op uw vragen kunt vinden. Het Help-venster heeft verschillende inhoud, afhankelijk van hoe u het opent. De volgende lijst beschrijft de kaarten die altijd of bijna altijd aanwezig zijn:

 • Een link over de huidige pagina

  Boven aan het deelvenster staat een kaart met een korte beschrijving van de huidige pagina, als die bestaat. Als er geen paginabeschrijving is, biedt de kaart een enkele koppeling naar een artikel over de pagina.

  Als Business Central de relevante koppeling niet kan vinden, wordt de landingspagina in Microsoft Learn weergegeven. Als de pagina bijvoorbeeld deel uitmaakte van een app die geen contextgevoelige Help-toewijzing toevoegde aan Business Central, is de Meer informatie-koppeling standaard ingesteld op de landingspagina.

 • Koppelingen naar gerelateerde artikelen

  Deze koppelingen zijn gerelateerd aan de huidige pagina en veranderen als u naar een andere pagina gaat. De koppelingen zijn beperkt tot de learn.microsoft.com-site. Als er meer dan drie koppelingen zijn, kiest u de koppeling Meer tonen om de kaart uit te vouwen. Kies een koppeling en het gerelateerde artikel wordt geopend in een nieuw browsertabblad.

 • Koppelingen naar inhoud voor apps op de huidige pagina

  Deze koppelingen zijn gebaseerd op elke app die de pagina uitbreidt of de pagina definieert.

 • Koppelingen naar andere bronnen

  Er zijn altijd drie koppelingen beschikbaar in het Help-venster: de pagina Help & Ondersteuning in Business Central, het artikel Sneltoetsen en de Business Central-community.

De volgende lijst beschrijft hoe u toegang krijgt tot het Help-venster en of er kaarten aan zijn toegevoegd:

 • Kies het menu-item Help (het vraagteken in de rechterbovenhoek)
 • Gebruik overal in Business Central de sneltoets Ctrl+F1.
 • Kies indien beschikbaar de koppeling Meer informatie in de knopinfo voor een veld De koppeling Meer informatie is alleen beschikbaar in de mobiele app of in aangepaste velden (dat wil zeggen velden van niet-Microsoft-extensies) in de webclient.

Tip

Wanneer u een koppeling kiest, wordt het doelartikel geopend in een nieuw browsertabblad. U kunt ervoor kiezen om het browsertabblad los te koppelen, zodat u de relevante informatie naast elkaar kunt bekijken met Business Central. Het deelvenster blijft open terwijl u navigeert door Business Central zodat de door u gezochte inhoud zichtbaar blijft.

Zoeken in het Help-deelvenster

GELDT VOOR: Business Central 2021 releasewave 2 en hoger

Gebruik het zoekveld bovenaan het Help-venster om te zoeken naar hulp bij het gebruik van het product, ingebouwde mogelijkheden en beschikbare trainingsmodules. Afhankelijk van uw zoektermen toont het paneel vijf of meer koppelingen met een korte beschrijving. Kies een link of verfijn uw zoektermen. Wanneer u een koppeling kiest, wordt het doelartikel geopend in een nieuw browsertabblad. U kunt ervoor kiezen om het browsertabblad los te koppelen, zodat u de relevante informatie naast elkaar kunt bekijken met Business Central. Het deelvenster blijft open terwijl u navigeert door Business Central zodat de door u gezochte inhoud zichtbaar blijft.

Notitie

In de huidige versie van Business Central is het zoekveld in het helpvenster alleen van toepassing op inhoud die is gepubliceerd in de Dynamics 365 Business Central-documentatie op Microsoft Learn.

Pagina Help en ondersteuning

Vanuit het Help-venster heeft u toegang tot de pagina Help & Ondersteuning binnen Business Central die handige links bevat. U kunt ook zien hoe u contact opneemt met technische ondersteuning voor uw Business Central.

Deze sectie beschrijft de resources die beschikbaar voor u zijn in de verschillende secties van de pagina Help en ondersteuning, zoals beschreven in de volgende lijst.

 • Antwoorden zoeken
 • Help
 • Community
 • Blog
 • Mogelijkheden die binnenkort komen
 • Meer halen uit uw proefversie
 • Feedback geven
 • Problemen oplossen
 • Een probleem melden
 • Contactgegevens voor ondersteuning

Tip

In Business Central vindt u knopinfo voor velden en acties die u bij de verschillende bedrijfsprocessen kan helpen. Sommige pagina's hebben ook leertips en rondleidingen om u te helpen. Voor elke knopinfo en instructietip kiest u de koppeling Help weergeven om het Help-venster te openen, waar u informatie over de huidige pagina en gerelateerde taken vindt. Als de chatfunctie met Copilot is ingeschakeld, heeft u in plaats van de koppeling Help weergeven bij knopinfo de koppeling Copilot vragen. Wanneer u deze koppeling selecteert, wordt het chatvenster geopend en wordt er automatisch om uitleg van het veld gevraagd, zoals "Toelichting bij veldnaam "Factuurkorting %". Gebruik op alle pagina's Ctrl+F1 op uw toetsenbord om het Help-venster te openen. Op elk apparaat gebruikt u het vraagteken in de rechterbovenhoek om Help te openen.

Antwoorden zoeken

De sectie Zoeken bevat koppelingen naar de meest gebruikte plaatsen om antwoorden op uw vragen te vinden. De koppelingen vallen in vier categorieën en worden in de volgende subsecties uitgelegd. Uw Business Central-partner kan sommige koppelingen configureren en daardoor kan het gedrag enigszins anders zijn.

Producthelp

De sectie Zoeken bevat twee koppelingen naar product-Help:

 • Help over de pagina die u zojuist bekeek in Business Central

  Deze koppeling wordt automatisch gegenereerd. Als Business Central de relevante koppeling niet kan vinden, wordt de landingspagina op Microsoft Learn voor de standaardversie van Business Central weergegeven. Als de pagina bijvoorbeeld deel uitmaakte van een app die geen contextgevoelige Help-toewijzing toevoegde aan Business Central, is de Meer informatie-koppeling standaard ingesteld op de landingspagina.

 • Help-landingspagina voor Business Central

  De functionaliteit in de standaardversie van Business Central wordt beschreven in de Dynamics 365 Business Central-documentatie Zie voor meer informatie de sectie Meer leren met behulp van de productdocumentatie. U kunt Business Central ook uitbreiden en aanpassen met apps vanuit AppSource. Alle apps bieden koppelingen naar de betreffende product-Help zodat u altijd begeleiding kunt vinden voor verschillende werkstromen in uw versie van Business Central.

Community

In het Business Central-communityforum kunt u een vraag indienen en leren van andere leden van de Business Central-community. Partners en Microsoft-werknemers nemen deel aan de conversaties.

Als u nog geen partner hebt, kan de community u ook helpen als u vragen hebt. Als u zich bijvoorbeeld hebt aangemeld voor een proefperiode, kan de community een goed startpunt zijn.

Blog

We spreken over nieuwe mogelijkheden op het Dynamics 365-blog, inclusief eventuele speciale overwegingen.

Mogelijkheden die binnenkort komen

Business Central wordt elke zes maanden bijgewerkt met belangrijke functie-updates en met maandelijkse service-updates. Kies de koppeling om het recentste versieplan te bekijken. U kunt ook een overzicht krijgen van aankomende en recent vrijgegeven mogelijkheden in de releaseplannen van Dynamics 365.

Voor het overzicht op de langere termijn bevat de Business Central routekaartpagina de algemene prioriteiten voor Business Central in de komende jaren.

Meer halen uit uw proef

In deze sectie vindt u snelkoppelingen naar de commerciële marktplaats van Microsoft, waar u oplossingen en services van Business Central-partners kunt vinden. Gebruik de koppelingen om de volledige mogelijkheden te zien van Business Central, voordat u besluit of u een abonnement wilt kopen. U kunt ook een koppeling vinden om contact op te nemen met het verkoopteam.

Notitie

Deze sectie is alleen beschikbaar in proefervaringen met Business Central online. Als u Business Central reeds hebt gekocht, is deze sectie niet langer zichtbaar.

Feedback geven

Af en toe verzamelt het Business Central-team feedback van onze gebruikers over hoe tevreden ze zijn met het product. Naast beoordelingen kunt u ook een schriftelijke reactie geven. Door ons specifieke en bruikbare opmerkingen te geven helpt u onze technische teams om prioriteit te geven aan de productverbeteringen waarin we investeren. U kunt er ook mee instemmen dat er contact met u wordt opgenomen over uw opmerking. Als u dat doet, wordt u uitgenodigd voor een Teams-vergadering op een tijdstip dat u goed uitkomt. U kunt op elk moment productsuggesties geven op onze Dynamics 365-ideeën-website.

Productsuggesties

Op de website van Dynamics 365-ideeën kunt u voorstellen doen voor nieuwe functies en opties. Uw invoer gaat rechtstreeks naar de engineering-backlog van Business Central voor onderzoek en prioritering.

Zoek in de lijst met ingediende suggesties. Het kan zijn dat iemand al iets soortgelijks heeft ingediend en die suggestie kan al stemmen hebben ontvangen. Stem op een reeds ingediend idee om het prioriteit te geven in de engineering-backlog.

Problemen oplossen

De sectie Problemen oplossen bevat technische informatie die uw beheerder of Business Central-partner kan gebruiken om gebruikers te deblokkeren. De sectie omvat informatie over het laatste foutbericht, de huidige versie van uw Business Central en een koppeling om naar de pagina Pagina-inspectie te gaan. Zie voor meer informatie Pagina's inspecteren in Business Central.

Om u of uw ondersteunende partner te helpen bij het oplossen van problemen, kunt u extra logboekregistratie inschakelen in het gedeelte Een probleem melden. Vervolgens kunt u de extra telemetrie analyseren in het beheercentrum of Application Insights, bijvoorbeeld.

Als interne beheerder hebt u toegang tot het beheercentrum waar u de probleemoplossing kunt voortzetten. U kunt telemetrie bekijken, omgevingen beheren en u kunt gebruikerssessies beheren. De volgende artikelen in het beheercentrum bevatten meer informatie:

 • Technische informatie zoeken
 • Omgevingen beheren
 • Telemetrie bewaken en analyseren
 • Verzenden van telemetrie inschakelen naar Application Insights

Een probleem melden

Uw Business Central-resellerpartner helpt u met technische ondersteuning. Deze sectie maakt het gemakkelijker voor u om contact met uw resellerpartner op te nemen als zij hun contactgegevens voor ondersteuning hebben ingediend. Als uw Business Central-partner het probleem niet kan oplossen, openen zij een ondersteuningsticket bij Microsoft.

Zie voor meer informatie Ondersteuningsproblemen escaleren naar Microsoft in de beheerinformatie.

Notitie

Met Business Central online is de sectie Een probleem melden alleen beschikbaar als u hebt betaald voor een Business Central-abonnement. Als u zich hebt aangemeld voor een proefversie en Business Central nog niet hebt aangeschaft, hebt u geen resellerpartner en kunt u geen contact opnemen met het ondersteuningsteam van Microsoft. U vindt een Business Central Central-partner op de pagina Ik zoek een oplossingsprovider. Zie Hoe vind ik een partner-reseller? voor meer informatie.

Met Business Central on-premises is deze sectie alleen beschikbaar in releasewave 2 van 2020 (versie 18) en hoger.

Contactgegevens voor ondersteuning

De sectie Een probleem melden toont een e-mailadres of een hyperlink waarmee u contact kunt opnemen met de klantenservice of het team. Als u de Business Central-resellerpartner van een tenant bent, kunt u uw geprefereerde contactgegevens instellen in het beheercentrum. Zie voor meer informatie De ondersteuning configureren in de beheerinhoud.

Om uw partner op de hoogte te stellen van een probleem, kiest u de koppeling om een e-mail te sturen of hun ondersteuningssite te openen in een nieuw browsertabblad. U kunt vervolgens de technische informatie over uw Microsoft Entra-tenant toevoegen vanuit de sectie Problemen oplossen en alle andere informatie die u relevant vindt.

Notitie

De contactinformatie voor ondersteuning is niet beschikbaar bij Business Central on-premises.

Meer leren met behulp van de productdocumentatie

De basisversie van Business Central wordt uitgebreid en aangepast door een grote gemeenschap van partners. Elke partner en veel klanten zetten hun eigen Help op hun eigen website in. Maar u kunt altijd naar de site Dynamics 365 Business Central-documentatie gaan voor meer informatie. De site bevat verschillende soorten inhoud, zoals de volgende:

 • Conceptuele inhoud over zakelijke functionaliteit
 • Documentatie voor ontwikkelaars
 • Gratis leertrajecten en e-learningmodules voor meerdere gebruikersprofielen

In deze sectie leert u hoe u door de inhoud van de bedrijfsfunctionaliteit navigeert.

In Business Central vindt u knopinfo voor velden en acties die u bij de verschillende bedrijfsprocessen kan helpen. Sommige pagina's hebben ook leertips en rondleidingen om u te helpen. Voor elke knopinfo en instructietip kiest u de koppeling Help weergeven om het Help-venster te openen, waar u informatie over de huidige pagina en gerelateerde taken vindt. Als de chatfunctie met Copilot is ingeschakeld, heeft u in plaats van de koppeling Help weergeven bij knopinfo de koppeling Copilot vragen. Wanneer u deze koppeling selecteert, wordt het chatvenster geopend en wordt er automatisch om uitleg van het veld gevraagd, zoals "Toelichting bij veldnaam "Factuurkorting %". Gebruik op alle pagina's Ctrl+F1 op uw toetsenbord om het Help-venster te openen. Op elk apparaat gebruikt u het vraagteken in de rechterbovenhoek om Help te openen.

Inhoud op de site

Deze sectie van Microsoft Learn host inhoud van Microsoft die de Meer informatie-pijler in het gebruikersondersteuningsmodel vertegenwoordigt. De Meer informatie-inhoud is deels bedoeld om vragen te beantwoorden die de gebruikersinterface niet kan beantwoorden, zoals de volgende lijst:

 • Waar past deze pagina in de grotere werkstroom?
 • Wat komt hierna?
 • Wat zou het alternatief zijn?

Vanuit het product hebt u toegang tot deze inhoud via de koppeling Meer informatie in knopinfo en instructietips of met behulp van de sneltoetscombinatie Ctrl+F1.

Het navigatievenster toont de inhoudsopgave, die artikelen groepeert op bedrijfsgebied. U leest bijvoorbeeld het artikel Artikelen kopen voor een verkoop en dan blijkt uit de inhoudsopgave dat er ook een artikel is met de naam Niet-betaalde inkoopfacturen corrigeren of annuleren. Beide artikelen zitten in de groep genaamd Inkoop, die artikelen bevat die gerelateerd zijn aan de inkoopmodule in Business Central.

De inhoudsopgave bevat een groep inhoud die lokale functionaliteit beschrijft voor de landen/regio's die Microsoft ondersteunt. Als u uw land/regio daar niet ziet staan, komt dat waarschijnlijk omdat uw land/regio is gelokaliseerd door een partner. Meer informatie op Beschikbaarheid in landen/regio's en ondersteunde vertalingen.

De inhoud van de lokale functionaliteit beschrijft de mogelijkheden in Business Central die u kunnen helpen compliant te zijn in de ondersteunde markten, zoals belastingaangiftes en andere rapporten. In sommige gevallen is het verschil tussen de standaardversie en de land/regio-specifieke versie onzichtbaar voor gebruikers. In andere gevallen moeten gebruikers op een specifieke manier rapportage of elektronische facturering instellen. Als u een beschrijving van een bepaalde knop of actie niet kunt vinden in het algemene gedeelte, kunt u deze hopelijk vinden in het gedeelte Lokale functionaliteit.

Tip

Op de learn.microsoft.com-site, evenals in het zoekveld in het product en in het Help-venster, tonen de zoekresultaten enige context voor het doelartikel. De context bevat de link die de naam van een land kan tonen, of een korte beschrijving die bijvoorbeeld een bepaalde capaciteit of een land aanduidt.

Andere inhoud zoeken

Als u op een artikel terechtkomt dat uw vraag niet beantwoordt, kunt u op twee manieren andere inhoud vinden op Microsoft Learn:

 • Het veld Filteren op titel in de inhoudsopgave aan de linkerkant van de website gebruiken

  Op deze manier kunt u filteren op woorden die worden gebruikt in de titels van de verschillende artikelen. Typ bijvoorbeeld factuur en kies vervolgens een van de aangeboden koppelingen, zoals Factuurafronding instellen of Vooruitbetalingsfacturen maken.

  Onder elke koppeling kunt u zien waar dat artikel staat in de inhoudsopgave. Op die manier kunt u gemakkelijk zien of het artikel zich bijvoorbeeld in de sectie Inkoop of in de sectie voor Australische lokale functionaliteit bevindt.

 • Het veld Zoeken in de rechterbovenhoek van de website gebruiken

  Op deze manier kunt u op elke term zoeken. De site doorzoekt vervolgens alle inhoud op die term of uitdrukking. Zoek naar factuur en blader door de lijst met honderden artikelen in de Business Central-inhoud die dat woord ergens in de tekst gebruiken.

Talen

Inhoud over zakelijke functionaliteit wordt in een aantal talen gepubliceerd. Wanneer u vanuit het product op Microsoft Learn terechtkomt, ziet u de inhoud in dezelfde taal als u hebt opgegeven in Business Central, tenzij die taal niet beschikbaar is op Microsoft Learn.

U kunt de taal wijzigen door de URL te wijzigen of u kunt de taalschakelaar gebruiken in de linkerbenedenhoek van de website.

De inhoud is geschreven in het Engels en gepubliceerd op URL's met en-us als de taalcode. Wanneer nieuwe informatie in het Engels wordt gepubliceerd, wordt deze verzonden voor vertaling in de ondersteunde talen. In sommige gevallen kunt u deze nieuwe inhoud maximaal 4 weken niet in uw eigen taal lezen, maar in de meeste gevallen duurt het slechts een week of twee. U kunt altijd de laatste informatie bekijken door de taal te wijzigen in en-us.

Voor elke taal wordt de inhoudsopgave vertaald, maar de inhoud in de sectie Lokale functionaliteit is in het Engels, behalve voor het land/regio dat overeenkomt met de huidige taal. Bijvoorbeeld in de Deense versie van Microsoft Learn (https://learn.microsoft.com/da-dk/dynamics365/business-central/) kunt u de vermeldingen voor lokale Australische functionaliteit in het Deens zien in de inhoudsopgave, maar de artikelen zijn in het Engels. Alleen de artikelen voor Deense lokale functionaliteit worden in het Deens vertaald.

Aanbevolen inhoud

Op Microsoft Learn toont elk artikel een paneel met links naar andere artikelen. De sectie Aanbevolen inhoud wordt automatisch gegenereerd op basis van hoe elk artikel wordt gebruikt met de rest van de site. De koppelingen zijn niet statisch en zullen in de loop van de tijd veranderen.

Vertel ons wat u denkt

Met Microsoft Learn heeft elk artikel twee knoppen aan het einde van het artikel. De knop Dit product stuurt u naar de Ideeën-site en met de knop Deze pagina kunt u feedback geven over de inhoud via GitHub. In beide gevallen moet u een account maken als u er nog geen hebt. Voor productfeedback moet u zich aanmelden met het e-mailadres van uw werk of organisatie. Voor toegang tot GitHub kunt u elk e-mailadres gebruiken wanneer u een account maakt.

We verwelkomen uw bijdragen, zowel als pull-verzoeken met suggesties of correcties voor de inhoud, en als GitHub-problemen met bugs of vragen. Maar houd er rekening mee dat feedback en bijdragen aan de dynamics365smb-docs-repo gaan over de inhoud, niet over het product.

Belangrijk

Microsoft accepteert pull-verzoeken alleen aan de dynamics365smb-docs-repo niet aan de taalspecifieke repo's. Als u feedback hebt over vertalingen, kunt u een GitHub-probleem melden in de relevante repo.

Navigeren naar andere delen van de site

Microsoft Learn bevat inhoud voor andere producten en andere soorten inhoud. Gebruik de koppelingen boven aan de site bijvoorbeeld om naar de site Microsoft-training of de Dynamics 365-releaseplannen te gaan. U kunt bijvoorbeeld ook een koppeling naar de site Dynamics 365-community vinden.

Apps en andere oplossingen

Als uw Business Central functionaliteit bevat die niet door Microsoft wordt geleverd, levert de aanbieder van die functionaliteit ook Meer informatie-inhoud op hun eigen website. U kunt deze inhoud op dezelfde manier openen als in de standaardversie van Business Central, zoals door de sneltoets Ctrl+F1 te gebruiken.

Hetzelfde geldt als u Business Central on-premises gebruikt.

Zie ook

 • Business Central-training
 • Snelstartgidsen voor Business Central
 • Hoe vind ik een partner-reseller?
 • Help-systeem (alleen beschikbaar in het Engels)
 • Geef ons feedback.
 • Blog-bericht: De juiste resources zoeken en feedback geven
 • Documenten voor Business Central-ontwikkelaars en beheerders
 • Resources voor Help en ondersteuning voor partners
 • Technische ondersteuning
 • Microsoft Learn-site

U vindt hier gratis e-learningmodules voor Business Central

Resources voor Help en ondersteuning - Business Central (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Barbera Armstrong

Last Updated:

Views: 6068

Rating: 4.9 / 5 (59 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Barbera Armstrong

Birthday: 1992-09-12

Address: Suite 993 99852 Daugherty Causeway, Ritchiehaven, VT 49630

Phone: +5026838435397

Job: National Engineer

Hobby: Listening to music, Board games, Photography, Ice skating, LARPing, Kite flying, Rugby

Introduction: My name is Barbera Armstrong, I am a lovely, delightful, cooperative, funny, enchanting, vivacious, tender person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.