Een goede, betrouwbare Bull Terriër fokker herken je op deze manier (belangrijk!) - Bull Terriër Wereld (2024)

Inhoudsopgave

Als je een Bull Terriër koopt, heb je hier als het goed is van tevoren goed over nagedacht. Het is namelijk niet alleen maar even een puppy die je koopt, er zijn ook een heleboel andere dingen die er nog bij komen kijken.

Daarnaast is ook de manier waarop je de puppy koopt heel erg belangrijk. Zo verschilt de prijs heel erg per verkoper, maar ook de manier van fokken is bij iedereen anders en dat kan belangrijke gevolgen hebben voor de puppy’s. In dit artikel lees je alles over waar je precies op moet letten als je op zoek gaat naar een Bull Terriër fokker en hoe je zeker kunt weten dat het een goede fokker is.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Bull Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Bull Terriër!

Strenge regels

Een Bull Terriër is net zoals andere rassen erg gevoelig voor bepaalde aandoeningen en ziektes. Zo krijgen ze vaak last van een navelstreng hernia, neiging tot gevoelloosheid (dit is vooral bij witte honden), tumoren- niet- en gewrichtsaandoeningen en hart- en vaatziekten.

Om dit zoveel mogelijk te voorkomen, zijn er strenge regels verbonden aan het fokken van de Bull Terriër. Op deze manier kan er namelijk zo goed mogelijk worden voorkomen dat er een ziek nestje wordt geboren. Natuurlijk kun je nooit helemaal uitsluiten dat elke puppy uit een nestje gezond en oud wordt.

Kopen bij een erkende fokker

Als je een Bull Terriër puppy gaat kopen, heb je twee mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om je pup te kopen via Marktplaats of bij een erkende fokker. Over het algemeen is de tweede optie niet alleen beter, maar ook veiliger. Je weet dan namelijk zeker dat de puppy’s op een goede manier zijn gefokt. Dat komt omdat een erkende fokker aan is gesloten bij een speciale rasvereniging. De fokker van een Bull Terriër zit dus aangesloten bij een Bull Terriër rasvereniging.

Deze strenge regels zijn helaas ook echt nodig, want hondenrassen zijn dus gevoelig voor bepaalde aandoeningen en ziektes. Door de stambomen goed na te kijken, kan er zoveel als het kan voorkomen worden dat er zieke Bull Terriër geboren worden.

Let op: Het kopen of adopteren van een Bull Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bull Terriër Handboek (100+ pagina’s). Je kan het handboek bekijken via deze link.

Een goede, betrouwbare Bull Terriër fokker herken je op deze manier (belangrijk!) - Bull Terriër Wereld (1)

Kopen via Marktplaats

Een andere optie is om een puppy te kopen bij een fokker die zijn hondjes via Marktplaats verkoopt. Het voordeel hiervan is dat de pups iets goedkoper zijn en dat het aanbod ruimer is. Dat betekent dat je ook al sneller een pup in huis kunt hebben. Het grote nadeel van Marktplaats is echter dat er veel broodfokker en handelaren actief zijn die niet het belang van de hond op de eerste plek zetten. Een erkende fokker fokt puur voor zijn hobby en zal er ook niet rijk van worden.

Een broodfokker fokt, zoals de naam al zegt, wel echt om zijn boterham er mee te verdienen. Zij kijken niet naar de stambomen van de honden waar ze mee fokken en zullen ook gewoon zieke honden gebruiken.

Hier moet je voor opletten

Broodfokkers zijn erg sluw waardoor het soms lastig kan zijn om een goede verkoper van een slechte te onderscheiden. Er is een aantal dingen waar je op kunt letten om te bepalen of een verkoper te vertrouwen is of niet. Koop je een Bull Terriër pup via Marktplaats? Kijk dan eerst of de fokker ook op andere plekken nestjes te koop heeft. Je kunt ook de woonplaats checken om te kijken of er in die plaats andere advertenties zijn geplaatst met dezelfde foto’s en hetzelfde telefoonnummer.

Marktplaats heeft gelukkig zelf ook al het initiatief genomen om een einde te maken aan foute handelaars. Daardoor is het niet meer mogelijk om op een anonieme manier Bull Terriërs aan te bieden via een advertentie. Mocht een verkoper dus toch foute boel blijken, zijn ze gemakkelijker op te sporen via de advertentie.

Controleer verder ook altijd de foto’s bij de advertentie. Allebei de ouders van het nestje moeten namelijk goed zichtbaar op de foto staan. Vraag ook om info over de twee ouders van het nestje. Het is niet alleen voor jou als toekomstig baasje belangrijk om hier wat over te weten, maar het is ook geen goed teken als de verkoper hier niets op weet te zeggen. Een goede fokker weet namelijk alles over zijn honden te vertellen. Ook de tekst bij de advertentie is belangrijker dan je denkt.

Handelaren gebruiken vaak standaard teksten en zetten er gewoon neer wat de koper wil lezen. Laat je dus niet zomaar om de tuin leiden. Ze kunnen wel zeggen dat de hond een gezondheidsverklaring heeft, maar die kunnen makkelijk worden vervalst. Bij een standaard advertentie staat vaak ook dat de hond gewend is aan kleine kinderen, dat hij een geldig paspoort heeft en dat hij onder toezicht staat van de dierenarts.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Bull Terriër

Overweeg je een Bull Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Bull Terriër Handboekeens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken →

Een goede, betrouwbare Bull Terriër fokker herken je op deze manier (belangrijk!) - Bull Terriër Wereld (2)

Zo weet je dat je goed zit

Hoe kun je dan zeker weten dat je te maken hebt met een goede fokker? Een fokker met de juiste intenties zit ten eerste altijd aangesloten bij een rasvereniging. Hij verdient niet zijn geld met fokken, maar het is echt een hobby. Dat kun je merken aan de manier waarop hij over zijn honden vertelt.

Hij is namelijk gek op de Bull Terriër en zal hier ook enthousiast over vertellen. Ook zal hij open vertellen over zijn manier van fokken, want het is zijn passie. Om te voorkomen dat er zieke pups geboren worden, zal hij de stambomen goed checken. Hij zorgt daarnaast ook voor gezondheidsverklaringen en andere papieren die belangrijk zijn.

Een goede fokker zal niet vaak een nestje hebben. Het is namelijk zwaar voor het teefje om steeds zwanger te zijn en haar lichaam heeft ook rust nodig. De honden zijn het belangrijkst voor de fokker.

Meestal mag je vaker langskomen voordat je de Bull Terriër mee naar huis neemt, maar vergeet niet dat de fokker ook gewoon een baan heeft en dus niet altijd tijd heeft. Waarschijnlijk zal de fokker jou ook vragen stellen. Hij wil er zeker van zijn dat zijn Bull Terriër puppy’s naar het juiste baasje gaan. Hij geeft zijn geliefde honden dan ook niet zomaar aan iedereen weg, zeker vanwege het negatieve imago van de Bull Terriër.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Bull Terriër?

Bekijk dan het Bull Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Een goede, betrouwbare Bull Terriër fokker herken je op deze manier (belangrijk!) - Bull Terriër Wereld (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Greg Kuvalis

Last Updated:

Views: 6600

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Greg Kuvalis

Birthday: 1996-12-20

Address: 53157 Trantow Inlet, Townemouth, FL 92564-0267

Phone: +68218650356656

Job: IT Representative

Hobby: Knitting, Amateur radio, Skiing, Running, Mountain biking, Slacklining, Electronics

Introduction: My name is Greg Kuvalis, I am a witty, spotless, beautiful, charming, delightful, thankful, beautiful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.