Adopteren: de adoptie van een Bull Terriër gaat op deze manier (tips) - Bull Terriër Wereld (2024)

Inhoudsopgave

De meeste mensen kiezen voor een puppy Bull Terriër wanneer ze besluiten om een nieuwe hond te kopen. Dat is op zich ook helemaal niet zo gek, want op die manier kun je het langste van je hond genieten. Bovendien is een puppy natuurlijk ook gewoon heel erg schattig.

Echter kun je er ook voor kiezen om een Bull Terriër te adopteren. Dat is niet alleen fijn voor jou, maar ook voor de hond in kwestie! Je geeft hem hiermee namelijk een nieuwe kans op een nieuw, fijn leven. Bovendien heb jij niet meer de zorgen om je hond te socialiseren en op te voeden, want dat is al voor je gedaan. Je leest hier alles over het adoptieproces van een Bull Terriër.

👋 Voordat je verder leest…

Hieronder kan je je inschrijven voor onze Bull Terriër nieuwsbrief. Daarin delen we de handigste tips, interessante artikelen en soms ook kortingsacties. Allemaal voor jouw hond.

We zouden het heel erg leuk vinden als je je inschrijft. Als bedankje sturen we je direct een PDF met 52 geniale tips voor jouw Bull Terriër!

Het asiel

Wanneer je een Bull Terriër wil adopteren, zijn er verschillende manieren om dit te doen. Zo kun je bijvoorbeeld naar het asiel gaan om te kijken of hier een Bull Terriër zit. Je kunt de hond dan vaak al direct mee naar huis nemen.

Het adopteren van een hond uit het asiel heeft ook een nadeel, namelijk dat je niet altijd weet wat zijn verleden is. Als hij traumatische ervaringen mee heeft gemaakt, is dit niet altijd bekend bij de medewerkers van het asiel. Gelukkig kunnen de mensen die de hond verzorgen vaak wel iets over het dier zeggen.

Het voordeel is natuurlijk dat de Bull Terriër niet meer in een hokje in het asiel zit, maar dat hij zijn leven weer terug heeft. Bovendien is het een stuk goedkoper om een hond uit het asiel te halen. Je betaalt in de meeste gevallen tussen de €100,- en de €300,-. Dit is voor de onkosten die het asiel heeft gemaakt om de hond in te enten, te chippen en te verzorgen.

Een herplaatsing

Een andere manier om een Bull Terriër te adopteren, is door te kiezen voor een hond die herplaatst wordt. Het gaat dan om een hond die weg moet bij zijn huidige eigenaar. Dit kan verschillende redenen hebben. Misschien kan de eigenaar de Bull Terriër fysiek niet aan of kan hij er financieel gezien niet voor zorgen. Andere redenen zijn bijvoorbeeld dat het baasje gaat verhuizen en dat het huisdier niet mee kan, dat het baasje komt te overlijden of dat de Bull Terriër niet goed overweg kan met andere huisdieren.

Let op: Het kopen of adopteren van een Bull Terriër (en vele andere thema’s) wordt ook uitgebreid behandeld in Bull Terriër Handboek (100+ pagina’s). Je kan het handboek bekijken via deze link.

Adopteren: de adoptie van een Bull Terriër gaat op deze manier (tips) - Bull Terriër Wereld (1)

Verschillende organisaties

Er zijn meerdere organisaties en verenigingen die voor zo’n herplaatsing zorgen. Je hebt er zelfs speciale websites voor. Hierop staat een actueel overzicht van de honden die momenteel ter adoptie aan worden geboden in Nederland. Er staan profielen op de site van de honden die je kunt bekijken. Op basis van deze profielen kun je kiezen voor een kennismaking met de hond.

Ook rasverenigingen kunnen zich bezighouden met herplaatsingen van Bull Terriërs. Dat komt omdat zij handelen in het belang van de honden binnen dit ras. Bovendien hebben zij goed contact met fokkers die bij hen aan zitten gesloten. Als mensen niet meer voor hun Bull Terriër kunnen zorgen, nemen zij soms opnieuw contact op met de fokker waarbij ze hem hebben gekocht. Rasverenigingen hebben regelmatig wel een oudere Bull Terriër die een nieuw baasje zoekt. Zij helpen dan dus om de juiste nieuwe eigenaar te vinden.

Controle

Helaas kan het voorkomen dat de Bull Terriër die herplaatst moet worden, geen fijn verleden heeft gehad. Zeker bij een Bull Terriër kan dat vervelend uitpakken omdat hij hier best agressief van kan worden. Een hond van dit ras wordt dan ook niet zomaar herplaatst.

Het contact moet van beide kanten positief zijn. Dan pas gaat het herplaatsingstraject van start. Hier horen regels en een strenge selectie bij. Vooral wanneer de Bull Terriër een vervelend verleden heeft, is het belangrijk dat de hond goed herplaatst wordt. Tijdens de procedure zijn er meerdere controles, maar deze gaan ook na de procedure door.

Soms worden er zelfs speciale eisen gesteld aan het gezin waar de Bull Terriër terecht komt. Niet alle Bull Terriërs mogen bijvoorbeeld bij kinderen geplaatst worden of bij een huis waar ook andere dieren wonen. Andere Bull Terriërs zijn niet geschikt om te houden als huishond.

Het is echter ook heel belangrijk om realistisch te blijven en te kijken of de hond en het baasje wel een goede match zijn. Hier kan namelijk mee voorkomen worden dat er ongelukken gebeuren of dat het uiteindelijk toch nog misgaat. Het kan ook zo zijn dat de vereniging die de herplaatsing regelt ook een kijkje neemt bij de eventuele nieuwe eigenaar.

Leer alles over het kopen of adopteren van jouw Bull Terriër

Overweeg je een Bull Terriër te kopen of te adopteren? Super! Bekijk dan ook het Bull Terriër Handboekeens. In dit boek van 100+ pagina’s wordt dit onderwerp namelijk uitgebreid behandeld.

Klik hier om het boek te bekijken →

Adopteren: de adoptie van een Bull Terriër gaat op deze manier (tips) - Bull Terriër Wereld (2)

Reservering

Over het algemeen is het zo dat de hond wordt gereserveerd als er iemand interesse heeft in een Bull Terriër die herplaatst moet worden en de eerste kennismaking positief is verlopen. Je hebt dan nog nergens recht op totdat alle documenten zijn getekend, maar het is natuurlijk niet prettig voor de hond als hij aan verschillende mensen tegelijk wordt gekoppeld.

Tijdens de periode van de reservering en de kennismaking met het nieuwe baasje, zal de hond dus niet beschikbaar zijn voor een herplaatsing bij andere mensen.

Tijdens deze periode kan het toekomstige baasje er ook eens goed over nadenken of hij wel echt voor deze nieuwe uitdaging wil gaan. Bij honden kan het namelijk een traumatische ervaring zijn als ze van baasje wisselen. Het is dus echt belangrijk dat de klik tussen de Bull Terriër en het nieuwe baasje goed zit.

De kosten van een herplaatsing

Als je kiest voor een hond die herplaatst wordt, zitten hier wel nog wat kosten aan verbonden. Gelukkig zijn deze lang niet zo hoog als de kosten van een jonge puppy. Een rasvereniging die meestal zo’n herplaatsing regelt, is een stichting en mag daarom geen winst maken.

Je hoeft in de meeste gevallen dan ook geen hoog bedrag te betalen. De kosten zijn per situatie verschillend. Het hangt namelijk af van de leeftijd van de hond en eventuele medische problemen of een rugzakje die de Bull Terriër kan hebben. Het bedrag dat je moet betalen, staat meestal benoemd in het profiel van de hond.

Wil je nog meer leren over jouw (toekomstige) Bull Terriër?

Bekijk dan het Bull Terriër Handboek eens. In dit e-book met meer dan 100 pagina’s leer je alles over deze hond.

Zo gaat het onder andere over de aanschaf, raskenmerken, gezondheid, verzorging en gedragstraining. Nu met 4 gratis bonus boeken en 100% niet goed, geld terug garantie!

Klik hier om het boek te bekijken →

Adopteren: de adoptie van een Bull Terriër gaat op deze manier (tips) - Bull Terriër Wereld (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Saturnina Altenwerth DVM

Last Updated:

Views: 5712

Rating: 4.3 / 5 (44 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Saturnina Altenwerth DVM

Birthday: 1992-08-21

Address: Apt. 237 662 Haag Mills, East Verenaport, MO 57071-5493

Phone: +331850833384

Job: District Real-Estate Architect

Hobby: Skateboarding, Taxidermy, Air sports, Painting, Knife making, Letterboxing, Inline skating

Introduction: My name is Saturnina Altenwerth DVM, I am a witty, perfect, combative, beautiful, determined, fancy, determined person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.